Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Komise trvá na svém: Plzeňská práva nemají dostatek profesorů

Autor: ČTK, ljš - 
8. února 2012
13:32

Akreditační komise trvá na odebrání akreditace plzeňským právům. Ve svém stanovisku tvrdí, že škola nemá dostatek profesorů a docentů. Ti stávající navíc učí i jinde. Škola podle komise také nerozvíjela vědu.

Proti rozhodnutí komise se bouří studenti i pedagogové. Podle nich je to chybné rozhodnutí, protože škola dělá jasná opatření pro nápravu. Ve středu proti tomu před budovou fakultu protestovalo na 400 studentů a jejich rodičů.

Pětiletý magisterský program má akreditaci jen do konce tohoto akademického roku. Komisaři tak dali škole čas do konce října, aby mohli být studenti převedeni na jiné fakulty. Konečné slovo bude mít sice ministerstvo školství, to ale v případě rozhodování o akreditacích nemůže jít proti stanovisku AK.

laney30 ( 8. února 2012 14:09 )

Sosacku, trochu si nastuduj informace o teto skole, nez budes zase hodnotit mimo misu. Pro priklad, konkretne pan Pauly je ve funci dekana par dni, takze nic ani nestihl nechat dojit nikam....

sosacek ( 8. února 2012 13:44 )

Pan děkan tam stojí jako péro!Je sice hezké že demonstruje, ale copak chlapec dělal doposud, že to nechal dojít až do těchto konců?

honzina ( 8. února 2012 13:43 )

běžte někam s vysokým školstvím, tady máme vysokoškoláků, že bysme s nima mohli dláždit a kdo bude dělat???? kde jsou učňovské obory, které jsou pro život potřebnější než vysokoškoláci, právníků tady je jak h.o.v.e.n, mají penběz jako s.r.a.č.e.k a když je potřebuje obyčejný člověk, tak po něm chtějí tak nehorázný peníze, že není schopen je zaplatit, takže pro koho jsou, pro těch pár bohatých jich máme nadbytek

Zobrazit celou diskusi