Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kapitánova tajná blondýna: Na lodi byla nelegálně, on s ní večeřel

Autor: šim - 
19. ledna 2012
14:15

To je ona, Domnica Cemortan, pětadvacetiletá Rumunka, s níž kapitán Francesco Schettino trávil poslední okamžiky před zkázonosným nárazem lodi do útesu. Dívka, která byla na lodi nelegálně, s Schettinem zřejmě povečeřela. Po nárazu lodi se objevila na kapitánském můstku a teď tvrdí: Schettino je hrdina.

Její jméno se neobjevilo ani na seznamu cestujících, ani mezi jmény zaměstnanců obří výletní lodi Costa Concordia, která v pátek 13. ztroskotala u břehu italského ostrůvku Giglio. Její výpověď bude mít při vyšetřování šíleného kapitána Francesca Schettino důležitou roli. Ona zatím neoblomně tvrdí, že Schettino je hrdina a zachránil stovky životů.

Přitom by to mohla být právě ona, s níž svědci viděli Schettina ve 21:05 při večeři. Na kapitánském můstku však neměla co dělat. Jak se tam dostala? Podle rumunského serveru Adevarul.ro byla na lodi, když ztroskotala, nelegálně. Právě jí skončila pětiletá smlouva a ona si chtěla poslední plavbu užít jako dovolenou. Na palubě byla v utajení, proto o ní není na seznamech ani zmínky.

Kapitán si ji vyžádal?

Kapitán o její přítomnosti vědět musel, jak jinak by ho mohlo napadnout, aby si ji vyžádal k sobě. „Umím čtyři světové jazyky, kapitán si mě vyžádal,“ řekla pohledná blondýnka v rozhovoru pro média.

Domnica se narodila v Moldávii, má však rumunské občanství a už několik let bydlí i se svou malou dcerou v Bukurešti. Její matka tvrdí, že lístek na plavbu lodí koupila své dceři k Vánocům.

Pohledná žena si zřejmě plánovala, že to bude její nejkrásnější plavba. Opak se stal pravdou. Možná také kvůli ní kapitán Schettino provedl frajerský manévr, který se mu nepovedl a po němž loď narazila na skaliska.

Je to hrdina

Choval se neuvěřitelně statečně. Zachránil stovky lidských životů,“ vypověděla v televizi. Její svědectví bude zásadní zejména pro upřesnění času, kdy zbabělý kapitán opustil potápějící se loď. Ona sama byla evakuována v jednom z prvních člunů, asi deset minut před půlnocí.

To, že bývá na lodi více lidí, než je uvedené v seznamech, je prý časté. "Posádka a důstojníci mají povolení vzít si občas s sebou na palubu někoho známého či příbuzného," tvrdí zdroj obeznámený s chodem luxusního parníku. Tato nesrovnalost však významně narušuje a ztěžuje záchranné práce. Současných 21 pohřešovaných lidí tak vůbec nemusí být aktuální číslo.

jakub-moravec ( 21. ledna 2012 07:23 )

Tak tu stetku pak dolízali a měli to lepší než večeře

jakub-moravec ( 21. ledna 2012 07:20 )

tomiku,to píšete s vlastní praxe?

mandat ( 20. ledna 2012 06:05 )

Dnes nam rekli,ze ta divka je z Moldavie. To jsou veci......

hugu ( 19. ledna 2012 21:59 )

Jsem zvědav zda ti vůbec někdy dojde,že ten hrdinný kapitán svým jednáním spoustu lidí zabil.To také budeš psát až nějaký řidič autobusu pojede přes železniční přejezd na červenou ,smete je vlak ,bilance 5 mrtvých,že zachránil dalších 20?

jahodove_ticho ( 19. ledna 2012 19:53 )

náš kapitán je pes!

Zobrazit celou diskusi