Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Nižší rating v eurozóně? Špatná zpráva pro Čechy!

Problémy v eurozóně mají vliv i na českou měnu
Problémy v eurozóně mají vliv i na českou měnu  (Autor: profimedia.cz, archiv Blesku)
Autor: puk, ČTK, evakk - 
15. ledna 2012
19:48

Myslíte si, že snížení ratingu devíti evropských zemí včetně Francie, Rakouska a Slovenska se nás netýká? Tak to jste na omylu.

Snížení hodnocení dlouhodobé úvěrové spolehlivosti devíti zemí eurozóny ratingovou agenturou Standard & Poor’s není dobrou zprávou ani pro Čechy! Už v pátek oslabovala koruna a případné prohloubení dluhové krize se velmi rychle přenese i do České republiky.

„Všechny problémy eurozóny se nás dotýkají, jako bychom v ní byli,“ uvedl analytik UniCredit Bank Pavel Sobíšek. Prohloubení krize v eurozóně by mohlo mít vliv na růst výnosů českých dluhopisů, půjčky pro stát na finančních trzích by tedy byly dražší.

mjenkee ( 16. ledna 2012 14:25 )

Plně souhlasím!!!

mortis69 ( 16. ledna 2012 07:10 )

Už se konečně probuďte.Tisíce lidí vytvářejí zbytečnou paniku a jsou za to královsky placeni.Destitisíce lidí na tom bohatne a miliony obyčejných lidí na to doplácí.Žádnej růst logicky není věčný a každý trh se časem přesytí a tak je stagnace,nebo propad přirozený.To jen pár nenažranců,kteří chtějí ještě víc majetku živí tuto paniku

mjenkee ( 15. ledna 2012 23:00 )

Asi bych první zastavil ty, co mají plná ústa Kalouska... Nechci se jej zastávat, ale logicky vzato, on jako osoba, nemůže nic ovlivnit. Máme i opozici a krom Kalouska a celé TOP09 jsou tam i VV a Modří ptáci... Takže pokud má někdo pocit, že je zde něco špatně, tak je třeba se na to dívat komplexně. Já si myslím, že politika by neměla poslouchat ratingové agentury. Ty by měli poslouchat pouze Ti, co se zabývají obchodem s cennými papíry, komoditami či jinak spekulují na trhu. Dostali jsme se do fáze, kdy nám soukromé agentury začínají zasahovat do politiky a určují běh státu. Uvědomte si, že vaše životní situace je špatná právě proto, protože mnohé politické seskupenství se jimi řídí! Otevřete oči, zapněte rozum a dejte se dohromady. Koho jste si zvolili, ten vám vládne. Ten, kdo nevolil, nemá právo nadávat, neboť pro budoucnost neudělal ani Ň.

jity ( 15. ledna 2012 20:23 )

Kalousek tvrdil, že neví co je to rating, snad už je vyškolený a nebude se posmívat jako on to umí.

Zobrazit celou diskusi