Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vrah, co ubodal Sašu (†22): U soudu si zpíval

Autor: šim, ljšk - 
10. ledna 2012
14:49

Sexuální násilník s psychopatickými sklony, britský student Alfred Saunders stanul před soudem. V Kostarice začalo přelíčení s vrahem Češky Alexandry D. (†22), kterou ubodal 15 ranami nožem těsně před koncem roku. Saunders odmítl právníka, kterého mu zaplatila a poslala jeho matka. Když přicházel k soudu, prozpěvoval si.

Saunderse přivedli do jednopatrové, poněkud zchátralé, soudní budovy ve městě Upala na severu Kostariky v poutech na nohou i rukou. Přes hlavu měl přehozený bílý ručník, stejně jako když ho policie zatýkala bezprostředně po jeho brutálním činu, informuje britský deník The Daily Telegraph.

Odmítl právníka své matky

Z vraždy obviněný Saunders odmítl vypovídat. Na otázku, jestli chce něco vzkázat rodině oběti, odpověděl strohé Ne. Jeho příbuzní se do Kostariky nedostavili. Přijel pouze právník, kterého najala Saundersova matka, jedna z předních britských odbornic na dětskou sexualitu Catia Galatariotou. Dvacetiletý útočník však jeho služby odmítl a trvá na tom, aby ho obhajoval přidělený zástupce. S ním během stání prohodil jen pár vět.

Podle policistů působil Saunders před soudem uvolněně. Během tříhodinové jízdy z vězení, kde je držen, do soudní síně si policejní dodávce prozpěvoval. Klidu a jistoty mu před soudcem nejspíše dodávalo jeho tetování, které má krku: „Pouze Bůh je mým soudcem“.

Vypovídají svědci

Během úterního stání budou vyslechnuti také svědci, kteří byli v době vraždy přítomni na farmě. Jedná se o výpovědi britských příbuzných majitelů farmy. Jejich svědectví budou zaznamenána a při hlavním líčení v hlavním městě Kostariky San Juanu, které bude následovat pravděpodobně v příštích měsících, budou přehrána hlavnímu soudci. Bylo jim to povoleno proto, aby kvůli soudu nemuseli na Kostariku znovu cestovat.

Na farmě, jež se nachází na severu země, u hranic s Nikaraguou, majitelé umožňovali kempovat studentům, kteří na Kostariku přijeli jako dobrovolníci. Jedním z nich byla také Saša D., která do Střední Ameriky vyjela během vánočních prázdnin. Česká studentka byla v současnosti na dvousemestrálním studijním pobytu na univerzitě v Miami.

Saunders Sašu ubodal kuchyňským nožem patnácti ranami do hlavy, krku a hrudníku. Dívku den před vraždou tajně pozoroval, když se koupala. Saša ho zahlédla a na mobil si pořídila jeho fotografii. Saunders ji poté sledoval k jejímu stanu, který stál pouze 20 metrů od jeho.

Policie u Saunderse, kterého měl v hledáčku kvůli předchozím sexuálně motivovaným útokům Interpol, našla životopis amerického sériového vraha a vojenský manuál, jak se bránit nožem.

lapada ( 11. ledna 2012 11:43 )

jako by to dělal mamince na truc. Má-li jeho matka trochu jen slušnosti v sobě, tak si milá paní doktorka hodí mašli, protože žít a pracovat ve svém oboru s myšlenkou na to, jak vychovala své dítě přece nemůže.

next20 ( 10. ledna 2012 20:42 )

No jo, další omyl přírody, na který maminka kvůli kariéře neměla čas! Tak chlapečka vyplácela drahými dárky, až se z něj stalo bezcitné hovado! Trestaná by měla být i ta matka!!!

marmat ( 10. ledna 2012 17:50 )

Neuvěřitelná "REVOLUCE" dítěte z dobré rodiny!!! Ordinace jeho maminky chyběl ještě ODSTRAŠUJÍCÍ PŘIPAD

jaramila ( 10. ledna 2012 17:16 )

Měli mu tu jeho držku nakopat,ono by ho to zpívání přešlo, hajzla !!!

glosglober ( 10. ledna 2012 15:51 )

Jestliže jej může soudit jen Bůh, tak mu ho rychle přihrajte s oprátkou na krku. On si Bůh už poradí.

Zobrazit celou diskusi