Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Převrat v Sazce: Neplánovaně tu padaly hlavy

V Sazce to vře, dnes se tam uskutečnil převrat ve vedení
V Sazce to vře, dnes se tam uskutečnil převrat ve vedení  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan)
Autor: poe - 
9. prosince 2011
18:06

V Sazce to opět vře. Za hodně dusné atmosféry se dnes uskutečnila mimořádná valná hromada, na níž, jak zjistil on-line deník Blesk. cz, bylo zvoleno nové vedení. Předsedou představenstva se stal Karel Bouček.

Co měl převrat znamenat? "Máme významné pochybnosti o způsobu řízení insolvence Sazky a jejího výsledku. Konkurzem Sazky a netransparentním prodejem jejího majetku skupinám PPF a KKCG přišly sportovní svazy o svůj majetek. Z tohoto důvodu budeme požadovat, aby Sazka byla prodána znovu, transparentně a nejvyšší nabídce. V nejbližších dnech se představenstvo společnosti připojí k příslušným žalobám ohledně neplatnosti prodeje podniku Sazka," řekl on-line deníku Blesk.cz Bouček. Cílem dnešní snahy je zrušení současného konkurzu.

Sazku získaly skupiny PPF a KKCG. „Pokud chtějí podat jakékoli žaloby, tak je to jejich právo. My se ale takových žalob neobáváme. Prodej Sazky proběhl naprosto v souladu se zákonem, což bylo několikrát potvrzeno soudem,“ uvedl v reakci mluvčí KKCG Dan Plovajko.

Mluvčí insolvenčního správce Josefa Cupky Lenka Angelika Tichá k tomu dodala: "Informace o valné hromadě máme pouze z doslechu. Valná hromada, jeji rozhodnutí i změny v boardu jsou věcí představenstva. Pokud jde o dalši záležitosti, nemáme žádné oficiální vystupy a tudíž to nemůžeme komentovat."

sosacek ( 9. prosince 2011 20:25 )

Tak to jsem strašně zvědavý jestli konkurzní správce vrátí těch 300 milionů co dostal za 2 měsíce!

Zobrazit celou diskusi