Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Vysmátý řidič ožrala: Lokl jsem si rumu, ale až po šichtě!

Řidič autobusu Michal D. (37) tvrdí, že během jízdy nepil
 (Autor: Foto Blesk – Kateřina Moravcová)
Autor: Kateřina Moravcová, zunk - 
26. listopadu 2011
05:00

Za jízdy jsem nic nepil, nic jsem neprovedl! Těmito slovy se brání řidič autobusu MHD v Aši Michal D. (37), který čelí obvinění, že v úterý vezl v opilosti zhruba dvacítku cestujících do Horních Pasek. Blesku se zapřísahal, že alkoholu se dotkl až po pracovní době v garážích fi rmy. Tam ho také zadrželi policisté, kteří mu v dechu naměřili 4,7 promile.

Blesk řidiče Michala D. zastihl včera, právě když od zaměstnavatele převzal výpověď a zápočtový list. „Akorát jdu z fi rmy. Klidně se mě ptejte, já jsem nic neprovedl,“ řekl Blesku s jistotou Michal D.

Svou opilost začal vysvětlovat tím, že alkohol požil až po pracovní době. „Policisté si pro mě mohli přijet už o 45 minut dřív. Jenže mě nabrali až v garážích, kde jsem těsně před jejich příjezdem do sebe vylil dva velké loky rumu. Bezprostředně potom jsem jim nadýchal těch 4,7 promile. Za volantem jsem ale nepil,“ hájil se řidič.

Cestující ale vypověděli, že se šofér za jízdy choval podivně. Kličkoval s busem, zapomínal lidi na zastávce a otevíral a zavíral dveře. „Na té trase jsou výmoly a já se jim vyhýbal. To, že ze mě cítili alkohol, vysvětlit neumím. Mohli mě kdykoliv od volantu vyhodit,“ dodal suverénně Michal D. To se nakonec také stalo. V řízení ho vystřídal cestující Vojtěch Balog.

Kolik alkoholu měl řidič v krvi, potvrdí až testy, kterým se podrobil. Výsledky zatím policie nemá. „Je možné, aby hned po požití alkoholu nadýchal 4,7 promile. Den poté mu ale měřením bylo zjištěno 1,7 promile. To svědčí o tom, že musel alkoholu požít opravdu velké množství,“ vyvrátil tvrzení řidiče lékař Roman Sýkora.

Obviněný Michal D., kterému hrozí až osm let za mřížemi, se hodlá bránit. „Na pana Baloga, jen mě v řízení vystřídal, hodlám podat trestní oznámení za křivé svědectví a pomluvu,“ uzavřel rázně řidič.

nojasne ( 3. prosince 2011 19:51 )

Kde ten chlap kupuje takovej rum, dvakrát si lokne a má hned 4 promile a vyspává to 2 dny. To byl Božkov ?

nojasne ( 3. prosince 2011 19:50 )

No voni sou autoškoly i v jinej městech, než v tom vašem ***ákově. Nebo že byste byl tak dobrej a měl přehled vo všech žácích autoškol po celý republice.

hofihofi ( 26. listopadu 2011 21:42 )

jsemm udelal hubou sprej na monitor juu - nejvyssiho z kikinu to si musim pamatovat -.)

delavar ( 26. listopadu 2011 21:19 )

delavar ( 26. listopadu 2011 21:18 )

nevedel by mi niekto poslať tento príspevok na mail : elster@zoznam.sk .To nemá chybu!!!! Ja to neviem a strašne sa mi to páči!!! Vopred dík!

Zobrazit celou diskusi