Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

To je řidič autobusu, který nadýchal 4,7 promile!

To je on! Řidič autobusu, který nadýchal  4,7 promile
To je on! Řidič autobusu, který nadýchal 4,7 promile  (Autor: Kateřina Moravcová)
Autor: ČTK, ljš - 
23. listopadu 2011
07:10

VIDEO: Na mol opilého řidiče (37) zadržela policie na Ašsku. Ten usedl za volant linkového mikrobusu na trase Aš - Vernéřov s 4,7 promile v krvi. Šokovaní cestující sami zavolali policii. Na další zastávku je dopravil jeden z cestujících!

"Jezdil ze strany na stranu a pořád otvíral a zavíral dveře. Bylo to divné," uvedl pro Českou televizi jeden z cestujících.

"Cestujícím se řidič zdál podezřelý, a tak šli za ním a on údajně z místa řidiče téměř vypadl. Jeden z cestujících měl řidičák na autobus, a tak jej odvezl do zastávky Horní Paseky, kam přijela policejní hlídka a řidiče si převzala," popsala událost Hrušková.

Opilý řidič měl v autobuse asi dvacítku cestujících. Ti ani nechtějí domýšlet, co všechno se mohlo stát. V kraji totiž se v posledních dnech teploty v noci a ráno pohybují pod nulou a silnice namrzají.

Opilý řidič ujel s autobusem asi 3 kilometry, za obecné ohrožení mu teď hrozí až 8 let vězení. Určitě mu nepřidá, že s policií odmítl spolupracovat.

Video  Takto řidiče zatkli policisté  - Kateřina Moravcová
Video se připravuje ...

smrk ( 23. listopadu 2011 08:44 )

Přátelé, podívejme se na to z druhé stránky - třeba měl chudák chřipku a tak ji chtěl vyhnat z těla ven. Pak přijdou podezřívavý cestující a ještě ho chudáka nabonzují policajtům - no, nenasral by se jeden !!!!!!

horak47 ( 23. listopadu 2011 08:15 )

Řidiči většinou mívají autobusy u domu,vidím to u nás,není problém se namazat a jet.

vlaku ( 23. listopadu 2011 07:43 )

Jedná se asi o velmi odpovědnou osobu se snahou o dodržování pracovní doby a docházky do zaměstnání. Tak chudák, jedno dorží a druhé poruší.

zlymikes ( 23. listopadu 2011 07:34 )

Já myslím,že je to u většiny těchto řidičů normální.Bylo běžné,že řidiči dovezli z krajského města na hory 1000 lidí,pak všichni sedli svorně do hospody,chlastali a hráli karty a k večeru za to sedli a závodili,kdo těch sto kiláčků ujede nejrychleji. A zažil jsem i to,když řidič do dvou ráno chlastal a v 5 si za to sedl a vezl zájezd k moři.

bobou ( 23. listopadu 2011 07:25 )

Jak je možné, že takto opilého řidiče vůbec pustili z garáží? Copak tam neprobíhá před jízdou dechová kontrola na alkohol? A co samotní cestující? Oni nevěděli při nasupování do autobusu co jim sedí za volantem? Vždyť tento také "řidič" nemohl snad ani rovně sedět za volantem. A jak z něm muselo táhnout.

Zobrazit celou diskusi