Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Havaroval autobus plný dětí: Řidič nadýchal 3 promile

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: ČTK, hto)
Autor: rvs - 
1. prosince 2011
17:30

Namol opilý řidič (33) zavinil nehodu autobusu, ve kterém cestovalo osmatřicet dětí na školní výlet. Policisté muži naměřili tři promile alkoholu v dechu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

V hrozivou tragédii se málem proměnil školní výlet žáků první třídy. Když kolem půl třetí odpoledne vyjížděli z Prahy domů směrem na Plzeň, namol opilý řidič autobusu zavinil nehodu. „Při projíždění Lochkovským tunelem ve směru na Plzeň v jedné chvíli nezvládl řízení a narazil do stěny,“ uvedla pražská policejní mluvčí Eva Stulíková. V autobuse ve chvíli nehody cestovalo osmatřicet dětí a pedagogický dozor. Nikdo z nich nebyl zraněn.

Řidič si za volant zřejmě hned tak nesedne „Orientační dechová zkouška prokázala skoro tři promile alkoholu v dechu. Muž bude zřejmě obviněn z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala mluvčí. Nezodpovědnému řidiči hrozí až tři roky vězení.

Uživatel_5807388 ( 2. prosince 2011 22:18 )

Jakýkoliv řidič, který usedne za volant pod vlivem alkoholu,už vědomě ohrožuje životy jiných.Je to umysl a tak by se to mělo trestat.Myslím si,že tresty jsou neuměrné.

dfghjk ( 2. prosince 2011 08:35 )

A čemu se divíte, už jste někdy viděli, že by policajti zastavili autobus, trolejbus nebo tramvaj na běžnou silniční kontrolu při které se automaticky dejchá? To se to pak za volantem chlastá, když se ví, že pokud nezpůsobím nehodu, tak mi to vždycky projde. A přitom v žádném zákoně není psáno, žeby tito řidiči měli při policejních akcích vyjímku. Závěr je jasný, policajti mají na těchto nehodách spoluvinu tím, že nad nimi nevykonávají dohled.

vampireheart ( 2. prosince 2011 08:34 )

To mas recht. Na silnicich je to videt. Kazdej nactiletej sasek dostane triosu a lita s tim jak magor. Pak to tak dopada. A v busech je to to samy.

alumno ( 1. prosince 2011 19:23 )

Jako kdyby řidiči snad byli bůhvíjak inteligentní A autobusák JE řidič, co asi jiného? Nevím, co jste tím chtěl říct.

patty2 ( 1. prosince 2011 19:08 )

Jen je mi divný, že by to učitelé nepoznali když nadýchal tolik promile.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání