Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mafiánské seznamy: Víme, kdo je vynesl!

Nejnovější slovenské mafiánské seznamy obsahují veškeré údaje o osobách spojených s trestnout činností, včetně jejich fotografií, určení místa pobytu a telefonních čísel
Nejnovější slovenské mafiánské seznamy obsahují veškeré údaje o osobách spojených s trestnout činností, včetně jejich fotografií, určení místa pobytu a telefonních čísel  (Autor: anc)
Autor: INT, ljš - 
10. října 2011
14:19

Slovenská veřejnost stále hltá mafiánské seznamy, které uveřnil deník Nový čas. Slovenská policie už také ví, kdo tajné seznamy obsahující jména lidí zapojených do organizované trestné činnosti, vynesl. Dokumenty do rukou novinářů předala policistka, která u policie pracuje teprve od roku 2007.

"Minulý týden prošla kontrolou na detektoru lži, který odhalil, že nemluví pravdu," řekl na tiskové konferenci slovenský ministr vnitra Daniel Lipšic s tím, že jde o policistku, která na úřad  nastoupila v roce 2007. Žena bude v krátké době propuštěna z policejního sboru.

Generální ředitel policejní inspekce Boris Beňa serveru Tvnoviny.sk řekl, že žena nejprve údaje uložila na svůj USB disk, pak je zkopírovala do počítače třetí osoby a následně je předala ještě dalším nepovolaným lidem.

"Šlo o individuální selhání policistky," dodal Lipšic. Testům na detektoru lži jsou však namátkově podrobováni i její kolegové.

Slováci znají své mafiány

Materiály s fotografiemi, jmény a kontaktními údaji získali před časem reportéři slovenského deníku Nový Čas. Na třech seznamech byly stovky jmen lidí s kriminální minulostí, kteří by mohli být zapojeni v organizované trestné činnosti. Na seznamech jsou veškeré možné údaje potřebné k jejich sledování, včetně místa pobytu, typu auta nebo informace týkající se vlastnictví střelné zbraně.

Video Seznam slovenských mafiánů - Tivi.sk
Video se připravuje ...

pekna.potvora ( 10. října 2011 15:43 )

myslím, že tá policajtka má už pekne zarobené

Zobrazit celou diskusi