Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Islamisté: Vyhlásíme Česku svatou válku!

Na islamistických webových stránkách hrozí svatou válkou proti Česku
Na islamistických webových stránkách hrozí svatou válkou proti Česku  (Autor: ČTK)
Autor: bali - 
13. září 2011
18:56

Vojenského zpravodajství se ve své výroční zprávě pochlubilo, že díky jeho informacím se zřejmě podařilo dopadnout Usámu bin Ládina. Na tuto zprávu reagují islamistické internetové stránky a volají po svaté válce proti Česku a zničení českých tajných služeb, informoval o tom idnes.cz.

"Musíme vyhlásit svatou válku české rozvědce, zničit ji a dát jí lekci, kterou nikdy nezapomenou. Vyzvěte k útokům na Čechy," reaguje na webu na zprávu vojenské tajné služby Raíd Lágúb, uživatel internetového diskusního fóra Palestine’s Dialogue. Není to ale jediná reakce na webu proti České republice.

"Ha ha ha, myslí si, že vyhráli, ale ta pravá válka ještě nezačala," vyjádřil se k českým zpravodajcům uživatel Fahim.

"Vojenské zpravodajství v roce 2010 získalo vlastními zdroji informace o pohybech a dislokaci významných teroristů, které byly analytiky vyhodnoceny jako relevantní. Tyto informace byly předány partnerským zpravodajským službám a mohly v konečném důsledku přispět také k dopadení nejhledanějšího teroristy světa," chlubí se zpravodajství ve výroční zprávě.

Zpravodajství zřejmě chybovalo

Komentáře na palestinském webu odmítlo vojenské zpravodajství komentovat. Pochybnosti, jestli je dobré vyjít se zprávou tajné služby na veřejnost, měli experti krátce po tom, co se tak stalo. Někteří z nich pochybovali o pravosti zprávy, jiní se báli právě muslimské odplaty.

"Samotná podstata toho, co bylo zveřejněno ve výroční zprávě vojenského zpravodajství, je nepochybně velkým úspěchem v boji proti terorismu. Já osobně bych ale něco takového nikdy nezveřejňoval. Chtěli asi ukázat, že služba, která jinak neměla úplně nejlepší jméno, tak byla schopna něčeho dosáhnout. To, že se to zveřejnilo, ale samozřejmě může přivést odplatu," myslí si bývalý šéf vojenského zpravodajství Andor Šándor. Dále si myslí, že právě internetu by se měla věnovat velká pozornost a nelze ho podcenit.

b1dks69l ( 15. září 2011 02:38 )

Neboj se islamiste budou vedet jestli maji zakourit Romum nebo Cechum,ale spis tem Cechum,prece to je vase zeme ne?A ne Ciganu.

b1dks69l ( 15. září 2011 02:32 )

Az vam Al-kaida zatopi,tak cela Cr budede vypadat,jako Chanov A pak se tam muzes nastehovat ty?

husqarnowicz ( 14. září 2011 16:24 )

Páni islamisté, pokud chcete,aby vám nějaký národ byl zavázán, angažujte se v ČR, přičemž svoje aktivity směřujte na nynější prašivou vládu a můžete začít třeba s americkým lokajem Vondrou nebo škůdcem č.1 - Kalouskem. Až budete s vládou ažůr, nezapomeňte na hradního tuneldědka, a pak se pusťte do sekretariátů ODS a TOP 09. A kdyby vám to netačilo, je tu ještě věčně nenažraná katolická církev. Alláhu akbar!

sakra ( 14. září 2011 13:59 )

Zpravodajství zřejmě chybovalo. Jak jinak v ČR.

vonamula ( 14. září 2011 11:15 )

A proč by ne. Mohli by začít s korupčníky a mafiány ve vládě a potom pokračovat na sever.

Zobrazit celou diskusi