Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Slavnou spisovatelku našli ubodanou v garáži. Podezřelý je manžel

Autor: šim, op, ljš, eis - 
4. srpna 2011
13:19

Ve středu večer byla v Brně zavražděna známá česká spisovatelka, autorka románů pro ženy Simona Monyová (†44). Byla ubodána. Podle policie je z vraždy podezřelý její manžel Boris I. Motiv zatím není znám, vyšetřování je teprve na začátku. Hovoří se ale o partnerských problémech. Manželé měli podle výpovědi svědků před rozvodem.

Vražda se stala v noci na čtvrtek v jejich rodinném době v Brně Obřanech. Podle informací Blesk.cz se vražda odehrála v garáži kolem desáté hodiny večer. Záchranku údajně přivolal sám manžel Monyové, záchranáři následně zavolali policii. Vchodové dveře do domu jsou poškozené, zřejmě z toho, jak se policie snažila dostat dovnitř.

Ta celou noc případ vyšetřovala. Na místě byl zadržen manžel spisovatelky, který byl převezen do nemocnice. Sám měl na těle také několik zranění. „Je zjišťována povaha jeho zranění. Je zde důvodné podezření, že si je mohl způsobit sám,“ řekla Blesk.cz jihomoravská policejní mluvčí Petra Vedrová.

Měli před rozvodem

Přesné okolnosti smrti spisovatelky určí až soudem nařízená pitva. "Motivem byly zřejmě osobní vztahy mezi manželi," řekl serveru Deník.cz zástupce vedoucího odboru obecné kriminality Luděk Blahák.

Podle výpovědi sousedů byla těsně před vraždou slyšet z domu hádka. Manželství Monyové prý nebylo harmonické. Údajně měli před rozvodem. "Ještě ráno jsme ji viděli na procházce se psem," řekli Blesk.cz sousedé.

Po spisovatelce zůstaly tři děti ve věku 7, 18 a 20 let. Dvě měla z prvního manželství, nejmladší ze vztahu s Borisem I.. „Z vraždy je podezřelý její manžel. Hrozí mu za to až 18 let vězení,“ řekla Blesk.cz Vedrová.

Monyová je autorkou desítek populárních knih. Podle jedné z oblíbených knih byl loni Českou televizí Brno natočen stejnojmenný snímek Tchýně a uzený v hlavních rolích s Martinem Trnavským, Sandrou Novákovou, Jitkou Švancarovou a Libuší Švormovou.

Kdo byla Simona Monyová

Spisovatelka Simona Monyová se narodila 17. března 1967 v Brně. Živila se jako spisovatelka na volné noze. Byla matkou tří synů. Po nezdařeném prvním manželství, z něhož měla první dva syny, se v roce 2003 znovu vdala za svého pozdějšího nakladatele Borise I.. Poznali se při natáčení televizního pořadu Tvář v regionální brněnské televizi.

Manžel na ni pěl ódy...

„Je neuvěřitelně pracovitá. Zatímco mnohé ženy nedokážou zastávat při velkém pracovním vytížení rodinné funkce, Simona je zvládá na sto dvacet procent. Zastává totiž tradiční rodinné hodnoty a rozdělení mužských a ženských rolí,“ tak o ní manžel mluvil ještě v květnu tohoto roku v rozhovoru pro týdeník Sedmička. Co do prodeje titulů byla po Michalu Vieweghovi druhým českým nejčtenějším autorem.

Monyová si díky svému ironickému stylu vysloužila mezi kritiky přezdívku Viewegh v sukních. Za svůj život napsala 26 knih. Mezi její nejznámější knihy patří Tchýně a uzený, Opiju tě rohlíkem, Konkurz na milence. Její poslední knihou byly Srdceboly.

kacota ( 4. srpna 2011 17:07 )

ano , to je tá faleš a hnusná pretvárka týchto ludí v médiách...niečo podobné ako Alice Bendová s jej rožolícim manželom, Darinka s jej (ne)verným Homolom, Čejková a mnoho dalších

silvervoice ( 4. srpna 2011 16:51 )

Když na stránkách cibulka.net nechám vyhledat estébáky s příjmením Ingr, zjistím, že v Brně jich bylo pět. Není to obvyklé jméno a příliš bych se nedivil, kdyby budování vydavatelství, jako v tolika jiných případech vydavatelů, redaktorů a lidí kolem knižního obchodu, souviselo s upevňováním pozic mocenských mafií napojených na StB, v tomto případě skrze příbuzného estébáků.

kudlankabezbozna ( 4. srpna 2011 16:00 )

vtipné: pejsan o někom napíše, že psal hova.diny

mim33 ( 4. srpna 2011 16:00 )

Dle tohoto článku z letošního května to bylo nejharmoničtější manželství na světě: http://www.sedmicka.cz/brno-vyskov/clanek?id=253842

vseznaleksenior ( 4. srpna 2011 15:52 )

Ted jsem to trochu pochopil.Ono snad to nebude tak docela.fakt je/ píše dr Plzák/ že po válce nebyla ani vyživovací povinnost. V dědině jeden chlap na 20-30 žen...

Zobrazit celou diskusi