Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Přestřelka pašeráků v Mexiku: 11 mrtvých

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archív)
Autor: ČTK, mivr - 
12. prosince 2010
08:46

Ve střední části Mexika se v pátek opět střílelo. Nejméně jedenáct lidí přišlo o život a dvaadvacet osob utrpělo zranění při přestřelce pravděpodobně drogových kartelů ve středním Mexiku. Podobné incidenty jsou mezi mexickými dealery bohužel poměrně běžné. Toto navíc mohla být pomsta za zabití šéfa jednoho z gangů den předtím.

Střelba proběhla v městečku Tecalitlán během každoročních náboženských oslav. Na náměstí, které bylo v tu chvíli plné lidí, proti sobě ozbrojenci stříleli kulomety. Do davu nevinných lidí navíc někdo hodil i granát!

Podle generální prokuratury mexického státu Jalisco přijeli ozbrojenci na náměstí v několika autech a zaútočili na jinou skupinu, což vyvolalo bitku.
Přestřelka ve městě způsobila paniku a narušila oslavy zasvěcené Panně Marii Guadalupské, která je jedním z ústředních kulturních a náboženských symbolů Mexika.

Mexické úřady zaznamenaly úspěch v boji proti mocným drogovým kartelům ve čtvrtek večer, kdy bezpečnostní síly zabily šéfa nebo jednoho z šéfů gangu pašeráků drog La Familia Nazaria Morena. La Familia patří mezi největší drogové kartely v zemi. Místo páteční přestřelky Tecalitlán leží nedaleko města Apatzingán, kde má kartel základnu. Možná to tedy byla pomsta.

gogo ( 12. prosince 2010 10:10 )

To u nás jsme v pohodě. Vietnamci (a nejen oni) si pašují vesele a beztrestně a bez střelby. Jen pár lidí dostane provizi a je vystaráno... A že čeští výrobci jdou ke dnu ? Komu z politiků dnes na tom záleží....

Zobrazit celou diskusi