Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šokující FOTO: Takhle drogy zničí člověka

Autor: mivr, Kšim - 
27. února 2011
05:57

Tyto fotky obletěly celý svět. Ukazují, jak se změní obličej drogově závislých lidí. Vyfocení lidé jsou k nepoznání! Jejich tváře jsou samý pupínek a vráska. Projekt vznikl v americkém Oregonu a má za úkol varovat děti, aby nebraly drogy.

Původní projekt s názvem „Tváře pervitinu“ vznikl v roce 2004. Snímky zobrazovaly lidi závislé na této droze a jak se změnili po třech měsících jejího užívání. Nový projekt „Od drog ke zrůdě“ je rozšířen o fotografie lidí, kteří byli či stále jsou závislí nejen na pervitinu, ale i na jiných tvrdých drogách,  například na kokainu či heroinu.

„Každá osoba, kterou jsem fotil a dělal s ní rozhovor, začínala s lehkými drogami, jako je alkohol či marihuana. Na školách se experimentuje, ale chtěl jsem tímto projektem dětem ukázat, že to nemusí skončit vůbec dobře,“ říká Bret King, který se podílel i na původní akci „Tváře pervitinu“ a dodává: „Chci jim jen ukázat, že od prvního užití drogy k takovémuto konci není cesta zase tak dlouhá.“ Video s fotkami a rozhovory by mělo oběhnout školy po celé Americe.

kacota ( 28. února 2011 18:41 )

tak v tomto si o mňa nemusíš robiť najmenšiu starosť...

kacota ( 28. února 2011 18:39 )

prečo by sme mali byť iné typy? vy ste pán gogo nepochopili, že všetko, čo nora20 napíše je nadsádzka, že je to chlap a že to píše "akože" ?dokážem jesť cereálie, mliečne výrobky aj zeleninu, vzdelávať sa a pomáhať slabým aj bez toho, aby som to tu "vtipne" prezentovala ako norák ...

gogo ( 28. února 2011 09:47 )

Ta Vaše představa a Vaše předsevzetí jsou téměř ideální... Bohužel - většina zde diskutujících jsou trochu jiné "typy", kteří se Vám jen vysmějí. I když budete mít pravdu. Ale nic si z toho nedělejte. I názor většiny nemusí být vždy pravdivý.

gogo ( 28. února 2011 09:43 )

Srovnej si to chlapče.... Máš ta nějaké zašmodrchané .... Asi jako je Tvůj "ftipný" nick....

gogo ( 28. února 2011 09:39 )

S tím "pochcípáním" bych nepospíchal... Stát se alkoholikem či narkomanem se může stát každý z nás. Stejně jako nezaměstnaným či bezdomovcem. Nikdo toto nemůže vyloučit. Stačí nepatrná shoda okolností a i ten maximálně si sebejistý jím může být... Znám i takové osudy. I Vy, který máte o sobě vysoké mínění a který o sebe velice pečlivě dbáte, toto nemůžete vyloučit. Stačí na př. (což Vám ale nepřeji) aby Vám zemřela manželka, syn s rodinou se zabil v autě a Vám diagnostikovali rakovinu. V tom okamžiku budete Ty závislé vidět zcela jinak než je vidíte dnes. To jest "nechat je pochcípat" ... Proto bych byl v souzení těchto nešťastníků opatrnější. neboť nikdy nevíte, co vše si tito lidé prožili před tím než jste je uviděl ležet na chodníku ...

Zobrazit celou diskusi