Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

První těhotný muž: Ukázal dceru, kterou porodil!

Autor: INT, so - 
25. července 2008
05:00

VIDEO: Američan Thomas Beatie (34), první těhotný muž na světě, se tři týdny po porodu své dcerky Susan Juliette poprvé svěřil se svými zážitky. Blesk vám přináší jeho dojmy.

"Susan je modrooký zázrak! Až teď jsme konečně kompletní rodinou, po jaké jsme toužili," uvedl Beatie pro magazín The People.

 

Malá Susan přišla na svět 29. června v devět večer v porodnici svatého Karla v americkém Bendu. Porod trval neuvěřitelných 40 hodin a Nancy Thomasovi byla v jeho těžkých chvílích neustále nablízku. Susan vážila po narození čtyři kila a jméno dostala po Thomasově matce. "Držet ji v náručí je ten nejkrásnější pocit na světě," říká novopečený rodič.

V současnosti už žijí jako normální rodina. Kojí Nancy, která dostává podpůrné hormony a musí se jí stimulovat prsa. Thomas už je schopen i rozpoznat dceřinu povahu. "Je trochu lehkovážná, ale jemná a inteligentní. Skutečně se vydařila. Nemohu odolat a stále si ji prohlížím," říká Thomas Beatie.

 

Původně byl ženou, kdysi – ještě pod svým dívčím jménem Tracy Lagondino – býval modelkou a dokonce se stal i finalistkou soutěže miss.

Pak se nechal přeoperovat na muže, přičemž si ponechal původní ženské reprodukční orgány. Pro umělé oplodnění se rozhodl, protože jeho žena Nancy nemůže mít ze zdravotních důvodů děti.

(Více o Thomasově dítěti a porodu čtěte zde a zde).