Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zvládnul jsem to jako chlap!

Autor: INT, shp - 
7. července 2008
05:00

Přesto, že podstoupil změnu pohlaví, tak zažil americký transsexuál Thomas Beatie (34) jeden z nejvíce ženských zážitků - porod. Jelikož však začal žít mužským životem se vším všudy, tak si odvyknul od běžných ženských bolestí.

Když se mu po vysazení mužských hormonů vrátila menstruace, tak si na ní těžko zvykal. To však ještě netušil, jaké bolesti přijdou s porodními kontrakcemi...



Thomas se narodil jako Tracey. Již od puberty pociťoval sexuální náklonnost k ženám a později zjistil, že se narodil ve špatném těle. Přesto byl odolný proti běžným ženským bolestech, jako například menstruačním křečím. Od doby, kdy podstoupil změnu pohlaví, však zvládá špatně i běžné nachlazení. "Jako žena jsem byl schopný zvládnout spoustu bolesti, ale jako muž jsem měkkýš. Naříkám při nejmenších bolestech hlavy a chřipka mě vyřadí z provozu na několik dní. A porodní kontrakce? Horší, než kdyby vás někdo kopal do slabin. My muži nikdy nepochopíme, čím si ženy musí projít," říká. U porodu se tak prý choval jako opravdový muž.

"Myslím, že jsme to zvládnul jako chlap. Po porodu jsem si dopřál cigaretu a druhou rukou kolébal dcerku. Ještě jsme nevybrali jméno, ale já se přikláním k Elisabeth nebo Mary," dodává Thomas k svému životnímu zážitku.


Nejslavnější Thomasovi výroky

"Ano, opravdu jsem těhotný muž." Věta, kterou šokoval celý svět.

"Jediná odlišná věc u mě je, že nemohu kojit svoje dítě. To však nemůže mnoho matek." Thomas, který má odoperovaná prsa, se svěřil časopisu People Beatie.

"Cítím, že mít dítě není ženská nebo mužská touha. Je to lidská potřeba. Já jsem člověk a mám právo mít biologické dítě." Takto obhajoval svoje netradiční těhotenství.

"Nemám sice penis, ale hormony můj klitoris natolik zvětšily, že s mojí ženou Nancy mohu spát jako opravdový muž." I toto prozradil hrdě Thomas, který se nebál hovořit ani o svém intimním životě.

Čtěte také:
Když je z muže maminka

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině