Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Brit (30) porodil dítě: Mohl rodit přirozeně, vybral si císaře

Thomas Beatie se stal prvním mužem na světě, který porodil dítě
Thomas Beatie se stal prvním mužem na světě, který porodil dítě  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ljš, INT - 
13. února 2012
16:47

Británie už má svou první "maminku" v mužském provedení. Třicetiletý muž se narodil jako žena, ale podstoupil několik operací vedoucích ke změně pohlaví. Přesto se mohl stát čtvrtým mužem na světě, který porodil dítě.

Britský transsexuál sice podstoupil několik chirurgických zákroků, aby se stal mužem, ale děloha mu byla na jeho žádost ponechána. Otěhotnění tak v podstatě nestálo nic v cestě.

"Podle našich informací je v Británii jediný," řekla deníku The Sun Joanna Darrell, mluvčí centra The Beaumont Society, které muži toužícímu otěhotnět, pomáhalo.

Díky tomu, že si nenechal odoperovat dělohu, mohla být u něj pomocí ženských hormonů znovu nastartována aktivita ženských reprodukčních orgánů a muž tak mohl otěhotnět.

O rok později se Brit do centra, které mu zprostředkovalo pomoc, vrátil, aby jim poděkoval. Krátce před tím se mu totiž císařským řezem narodil chlapeček. Lékaři přitom potvrdili, že muž mohl rodit i přirozenou cestou.

Muži však náleží pouze britský primát, prvním mužem na světě, který porodil dítě, se totiž před čtyřmi roky stal Američan Thomas Beatie.

e.44 ( 14. února 2012 11:19 )

To chce pořádně číst. Na fotce je Thomas Beatie, američan, který jako první porodil dítě a celkem už porodil děti tři, když se zjistilo, že jeho žena je neplodná. Fotka muže o kterém je článek tu neni a neni ani uvedeno jeho jméno.

aronak ( 14. února 2012 10:07 )

Chudák dítě, jak bude moci pochopit, že jeho matka je ve skutečnosti otcem. Jak to, že ho porodil otec a ne matka. Těžko to také budou chápat kamarádi toho dítěte, až uvidí jeho matko-otce. Lékaře, kteří ho operovali, příp. uměle oplodnili, by měli vyhodit a měli by mít zákaz léčit nemocné.

elssa ( 14. února 2012 09:38 )

tohle je brit?je fakt že takovejch přičmoudlíku je tam pomerne dost, ale briti to nebudou, typuju to na jakýsi mix, a takovymto uchylum bych deti mít zakazala, ne že bych to jeste propagovala,

dopdel ( 14. února 2012 06:22 )

Takže dnes budou někteří lékaři studovat na Frankesteina.Ten chtěl taky stvořit monstrum.Tohle bych rozhodně zakázala,tak jako klonování lidí!!!Pokud už se člověk chce nechat přoperovat na jiné pohlaví,tak se vším všudy!!Chceš být muž,tak ale nebudeš mít děti!!!Ale vidina peněz je velká!!

honzina ( 14. února 2012 06:19 )

no v tom případě je to ještě zvrácenější, narodí se jako ženská, dá se předělat a pak si nechá VŠECHNY ženské orgány, aby mohl otěhotnět, protože ta magorka co si toho tvora, kterému se V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ nedá říkat muž, vzala nemůže mít děti, no to mě p.o.s.e.r, jak to těm dětem jednou vysvětlí???????????????? NO TO JE HNUS, FŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮJ

Zobrazit celou diskusi