Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Když je z muže maminka

Autor: luc, INT - 
6. července 2008
05:00

Přesně před týdnem svět zažil událost, o které se bude mluvit ještě dlouho. Na jedné z newyorských klinik ve Spojených státech porodil Američan Thomas Beatie (34) holčičku. Muž, který byl ještě před několika lety ženou.

Rozhodl se otěhotnět a porodit dítě, protože jeho žena Nancy je mít nemohla. Zdá se však, že novopečený rodič Thomas není prvním mužem, který porodil své vlastní dítě. Již před několika lety tohle prvenství měl získat tajemný Němec...


Thomas Beatie je už se svým "vymodleným pokladem", jak miminko nazývá, v pohodlí svého domova. O jeho dobrém stavu svědčí i fotografie zachycující jeho odchod z nemocnice St. Charles v Oregonu. Thomas se před médii snažil maskovat kapucí. S dcerkou mu za doprovodu ženy pomohla místní sestřička.

Celý svět byl v šoku
Vypadal jako chlap s pořádným pivním mozolem. Liboval si v chlapských pracích kolem domu, na tváři měl strniště a po boku sympatickou manželku. Pak překvapil svět přiznáním, že bude matkou...
Když se před několika měsíci představil veřejnosti těhotný muž Thomas Beatie, celý svět byl v šoku. Někteří vyjadřovali unikátnímu páru podporu, jiní byli pobouřeni a znechuceni. Miliony lidí poprvé viděly to, co dosud bývalo jen námětem bláznivých komedií nebo sci-fi fi lmů. Rostoucí těhotenské bříško na mužském těle! Nejdříve se to zdálo být jen špatným vtipem. Pak ale záběry ultrazvuku ukázaly, že nejde o podvod. Thomas býval kdysi půvabnou Tracy, jejíž duše se cítila být mužem. Po podstoupení změny pohlaví si však ponechal reprodukční orgány, pomocí nichž před týdnem donosil vlastního potomka.


Thomas nebyl první

Nebyl to ale tento Američan, který jako první muž na světě porodil. Tím byl údajně německý manažer, který svou holčičku přivedl na svět už před deseti lety. Vše ale bylo přísně utajeno a dnes čtyřicetiletý Němec se svěřil médiím až před pár měsíci. „Studoval jsem doktorát, když jsem otěhotněl. Svému profesorovi jsem řekl, že budu mít dítě. On mi odpověděl, že moje přítelkyně ho nezajímají. Když jsem opáčil, že dítě čekám já, nebyl schopen slova,“ řekl tajemný táta-máma britskému listu Sunday Express. Stejně jako Thomas býval tento muž ženou. Respektive mužem v ženském těle, kde se cítil jako v pasti. Opravdový život začal až poté, co změnil pohlaví.