Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Těhotný muž porodí holčičku a nechce zůstat jen u ní

"Jsem v 36. měsíci."
"Jsem v 36. měsíci."  (Autor: Profimedia)
Autor: INT, kad - 
10. června 2008
12:16

Thomas Beatie (34) z Oregonu (USA) je prvním těhotným mužem na světě. Třetího července porodí holčičku císařským řezem. Thomas přišel na svět jako žena.

V ženském těle se ale necítil dobře, proto se rozhodl podstoupit různé operace, které ho změnily v muže. V této době se seznámil se svou ženou Nancy. Zamilovali se do sebe a vzali se. Nancy nemohla mít děti a tak se pro pár stal jedinou šancí právě Thomas, který si nechal dělohu.

On a jeho žena Nancy (45) dali britským novinám „News of the World“ exkluzivní rozhovor, ve kterém neobvyklý pár mluví o těhotenství.

Chce mít ještě více dětí

Thomas Beatie se novinářům pochlubil:"Jsem ve 36. týdnu a cítím se fantasticky. Každý den myslíme s Nancy na to, že už se skoro nemůžeme ani dočkat, až naši malou uvidíme. Zařídili jsme dětský pokoj, nakoupili jsme i oblečení. Vybrali jsme i jméno, ale to zatím neprozradíme. Obrovskou oporu máme ve svých kamarádech a také v rodině. Hlavně přátelé nám dodávají odvahu. Podporují nás tak moc, že uvažujeme o tom, že bychom měli více dětí. Uvidíme, jaké zkušenosti budeme mít s naší dcerou a potom se rozhodneme."