Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Originální tablo! Maturanti jsou na titulních stránkách

Autor: hra - 
22. května 2008
10:19

Stát se tváří módního časopisu...Ocitnout se alespoň jednou v životě na titulní stránce... To je asi nedosažitelným přáním mnoha mladých lidí, ale maturantům z Písku to vyšlo!

Ocitnout se alespoň jednou v životě na titulní stránce... To je nedosažitelné přání mnoha mladých lidí. Maturanti ze 4. A píseckého gymnázia si takový sen splnili. Sami!

Jejich tablo je složené výhradně z časopisů, jejichž titulní stranu zdobí jejich tváře. A všechny "titulky" okořenily vtipné slogany.

"Ve třídě jsme se nemohli dohodnout. Nikdo s ničím nesouhlasil. Shodli jsme se jen na tom, že nás vyfotí profesionální fotografka. Ta nám pak nabídla, že z nás udělá modelky a modely," popsala Eva Novotná vznik originálního tabla.

Nápad se tak zalíbil, že celá třída propadla vymýšlení vtipných hesel. "Charakterizují nás, a přitom jsme je záměrně stylizovali do odlehčené podoby. Lidé si tak o nás něco přečtou a ještě se pobaví," řekla studentka Eva Kosinová.


Při focení maturantky zjistily, že stát se tváří módního časopisu není vůbec jednoduché. "Užívaly jsme si to, ale dělat modelku bych nechtěla. Tolik fotek a pak z toho vyjde jediná," poznamenala Alžběta Hesounová. Námaha se ale vyplatila.

Originální! Vtipné! Sluší jim to! Takové jsou bezprostřední reakce kolemjdoucích, kteří tablo na Velkém náměstí v Písku viděli. A Blesk se přidává: je to výborný nápad. A vtipný! Za grafiku, zpracování i titulku se mohou chlubit oceněním i od šéfredaktora nejčtenějšího deníku v zemi.