Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Nejoblíbenější gorilák Richard Česka oslavil svátek

Autor: Veronika Pukáčová - 
4. dubna 2010
08:15

Květina, vyřezaná z melounu, milovaný tvaroh, hroznové víno, křížaly. Tak takové dobroty včera dostal nejoblíbenější gorilák Česka a brzy už trojnásobný táta Richard. Proč? V pražské zoo totiž slavili jeho příznivci svátek. A lidí přišlo opravdu požehnaně. Zároveň zahrada zahájila sezonu.

Nejoblíbenější zvířata pražské zoologické zahrady, gorily nížinné, rozhodně táhnou návštěvníky. „Na Richarda se stály dlouhé fronty, točící se daleko za pavilon,“ potvrdila mluvčí zahrady Jana Ptačinská Jirátová.

Gorilákovi přišli popřát ošetřovatelé, fanynky, ale také zpěvačka Lucie Bílá, která mu předala květinu, vyřezanou do melounu. Richard ani ostatní členové gorilí rodiny však o meloun zprvu nejevili zájem. Pochutnávali si na oblíbených křížalách, tvarohu a hroznovém vínu. A Richard si rozhodně nesyslil nic pro sebe. Rozdělil se i s nastávající maminkou Kijivu, která mu v nejbližších měsících porodí třetího potomka.

Zoologická zahrada zároveň v sobotu zahájila 79. sezonu. Pro nového ředitele Miroslava Bobka je ale tou úplně první. Díky slunečnému počasí a Richardovu svátku přišly davy lidí. „Evidujeme 12 tisíc návštěvníků, a to je teprve odpoledne,“ řekla Ptačinská Jirátová.

smrk ( 4. dubna 2010 09:43 )

Jo a ještě jsem si vzpoměl, je zajímavé,že když má svátek nějaká opice - objeví se tam opičák Bém

smrk ( 4. dubna 2010 09:15 )

A jinak, ten hadpis článku je opravdu síla - bravo vy pra..seč..káři z PLESKU

smrk ( 4. dubna 2010 09:02 )

Na té fotce od ředitele ZOO doprava, to je opravdu výkvět - debil vedle debila....

Zobrazit celou diskusi