Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Gorilí štěstí: Smutná Gana je zase máma

Autor: INT, shp - 
5. srpna 2009
06:49

Je to už rok, co celý svět obletěly snímky truchlící gorily Gany (12), která s sebou nosila mrtvého tříměsíčního synka Claudia. Žal opičí matky byl obrovský a návštěvníci zoo v Münsteru byli v šoku. Dnes je zlým dnům konec. Gana porodila zdravé miminko, o které starostlivě pečuje.

Zarmoucená opice se se smrtí Claudia nedokázala smířit a jeho mrtvolku dlouhé dny opatrovala a držela v náručí. Dnes už má svou chlupatou hlavu plnou radostí i starostí s novým přírůstkem – malou gorilkou.

I když měla Gana v minulosti problémy s péčí o mladé, tak o novorozené gorilí miminko se stará svědomitě. O gorilku pečuje a často ji krmí. „Zatím nevíme, jakého je mládě pohlaví, protože nás k němu Gana ještě nepustila,“ řekl jeden z ošetřovatelů zoologické zahrady v Münsteru. Miminko tedy prozatím nemá ani jméno.

Ošetřovatelé předpokládají, že se na mládě podívají poprvé až za dva týdny. Už nyní se ale celá zoo raduje z toho, jak se k sobě maminka s mládětem mají. „Oběma se po porodu daří době. Citově jsou silně spojeni,“ dodal ošetřovatel.

bomel ( 5. srpna 2009 11:43 )

mě taky a moc.

smeagol ( 5. srpna 2009 08:14 )

tyhle fotky me ale dostaly do kolen :o(

Zobrazit celou diskusi