Hodnocení Michelinu: Je to vážně pořádný trapas!

Zdeněk Pohlreich
 (Autor: Foto - TV Prima)
Autor: efk - 
16. března 2009
18:43

Praha má už dvě restaurace, které se podle prestižního gastronomického průvodce Michelin, pyšní jejich hvězdičkou. Po podniku Allegro si úspěch připsala i restaurace Maze. Jenže právě její ocení je velkým trapasem!

Restaurace Maze, v hotelu Hilton Old Town, už totiž ve své původní podobě neexistuje. V Praze jí založil světoznámý kuchař a sběratel michelinských hvězdiček Gordon Ramsay.

Jenže před několika měsíci se restaurace vzdal a její vedení předal do rukou vedení hotelu. „Je to opravdu trapas. Michelin je průvodce, který doporučuje k návštěvě restauraci, která vlastně neexistuje,“ kroutí nad novým vydáním Michelina Zdeněk Pohlreich, šéfkuchař a hlavní hvězda primácké gastro reality show Ano, šéfe!

„Všichni jsou tady z Michelina úplně říčný, ale ono se ukazuje, že je to ve skutečnosti vůbec není taková modla, jaká se z něj dělá,“ dodává Pohlreich.

S kontroverzním šéfkuchařem souhlasí i další tuzemští znalci gastronomie. „Že hvězdičku dostalo Allegro je úplně v pořádku. Ale Maze? Jestli si tady někdo zasloužil Michelina, tak je to především restaurace La Degustation,“ myslí si jeden z nich. Tak snad se za rok u Michelina polepší.

Více k ohodnocení restaurace Allegro najdete ZDE!

jardab ( 17. března 2009 09:21 )

Trapas je psát do novin a neumět česky.

kmarcel ( 16. března 2009 21:38 )

Doufám,že si teď spousty gurmánů i prvotřídních odbotníků uvědomí,že ta honba za hvězdami je úplně k ho....,tak jak se kdysi nechal slyšet jeden prvotřídní řecký šéfkuchař,který jim ty obdržené hvězdy nacpal do ***e se vzkazem,že už toho má dost.Ono je je to přece o radosti,o úžasné symbioze jídla a pití,příjemné atmosféře a skvělém personálu.Ano,sláva je víc než peníze,ale pokud chce člověk malinko dýl požít,tak by se měl uklidnit a tohle k tomu zrovna nepřispíva,zvlášt když je to nekalá soutěž,když jde opět jen o peníze.Asi už dávno vzalo za své to,pro co byl Michelin průvodce uveden na světlo světa,ale zaplať pán bůh,že existuje ještě spousty skvělých restaurací,nebo i obyčejných taveren,kde si dáte obyčejnou čerstvou pražmu chycenou na prut s domácím baby salátkem a spousty mini tapas alá co okruh 5 km dal.. k tomu prima vínko,které servíruje neuvěřitelně veselý a milý majitel...je v tom celý život,radost,pohoda,láska a hlavně srdce,které těm co se honí za hvězdami malilinko schází, i když tomu většinou dávají celý život.Marcel

Zobrazit celou diskusi