Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Restaurace Allegro: Obhájila hvězdičku Michelin!

Kuchaři restaurace Allegro se radují
Kuchaři restaurace Allegro se radují  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
16. března 2009
10:59

Jednu hvězdičku v prestižním francouzském gastronomickém průvodci obhájila pražská restaurace Allegro v hotelu Four Seasons.

Nově ji získala také restaurace Maze, kterou před nedávnem přenechal slavný britský šéfkuchař Gordon Ramsay hotelu Hilton, v němž podnik sídlí. ČTK to řekl mluvčí české odbočky Michelinu Daniel Cahel.

Česká metropole má tak po dnešku dva podniky s michelinskou hvězdičkou. Pražské restaurace Aromi a Le Terroir si udržely svoje místo v nižší kategorii Bib Gourmand známé jako cena za "dobré jídlo za přijatelné ceny", které získaly už loni. Letos se k nim přidala Le Cornichon a naopak Brasserie M byla z průvodce vyškrtnuta.

"Je to pozitivní. Škoda, že Gordon Ramsay odešel z Prahy," řekla k udělení prestižního ocenění Markéta Šebková z marketingového oddělení hotelu Hilton Prague Old Town.

I přesto, že Ramsay začátkem roku Maze opustil, restaurace dál funguje a její koncept prozatím zůstává zachován. "Na přelomu března a dubna oznámíme nový koncept a nového šéfkuchaře," dodala Šebková.

Komisaři Michelinu hodnotili podle průvodce 21 českých gastronomických zařízení. Celkově kontrolovali 3180 podniků ve 20 evropských zemích, z toho 1573 hotelů a 1607 restaurací. Kromě Prahy byly ve středoevropských zemích hodnoceny gastronomické podniky ve Varšavě, Krakově nebo Budapešti.

 

Zobrazit celou diskusi