Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

´Michelinový´ oběd za 1250 Kč

Autor: red - 
12. března 2008
08:57

V džínách a mikině... Reportérka Blesku testovala nejlepší restauraci Česka. Allegro jako první získalo hvězdičku Michelin

Restaurace Allegro má jako první v Česku hvězdičku od Michelina. Opravdu je to tam tak skvělé? Reportérka Blesku se to vypravila zjistit. Do restaurace hotelu Four Seasons, kde obědvaly i celebrity jako Bruce Willis. Nebyla zrovna ve společenském oděvu, ale nevyhodili ji. Naopak. Starali se tu o ni jako o princeznu... Vstupní hala hotelu, pak restaurace... Číšník u vchodu se okamžitě chopil mého kabátu. I když viděl, že jsem jen v džínách a mikině, nehnul ani brvou a vedl mě ke stolu. "Vyberte si místo. Kde se vám bude dobře sedět," nabídl. Obsazené byly jen asi čtyři stoly, výběr byl tak jasný - místo u okna s výhledem na Hradčany. Než vyberete jídlo... Převzala jsem jídelní lístek a začal se kolem mě 'točit ' číšník! Donesl stoličku na odložení kabelky, nabídl noviny a rád vysvětlil, že si mohu vybrat buď z menu degustačního, nebo si chody mám nakombinovat sama. Co ceny na lístku? Dalo se to čekat... Dvouchodové menu stojí 990 Kč, tři chody 1290 Kč. Ve vteřině 'přiběhl' další číšník s nápojovým lístkem. Zvolila jsem džus z čerstvě vymačkaných pomerančů. No... Tři deci za 260 Kč! A další číšníci... Jakmile jsem si objednala Ceasarův salát a tortelli s bufallo omáčkou, dorazila servírka: "Neochutnáte parmskou šunku s melounem a citronovou pěnou s fenyklem?" Jak rychle by si člověk zvykl! Další žena servírovala olivový olej, plnou ošatku nejrůznějšího tmavého pečiva a osminku másla. Po jídle mi na talířku přistála osobní bonboniérka. Číšník mi nabízel ještě kávu. Ze zvědavosti jsem se podívala do dezertního lístku. Nejdražší šálek kávy bylo espreso kopa luwak z Indonésie. Jedno stálo 590 Kč! Celkem se o mě starali čtyři lidé a na jednotlivé chody jsem tak čekala jen pár minut. Při odchodu už na mě čekala číšnice, která mě oblékla do mého kabátu. Hlavní překvapení? Vysoce profesionální chování personálu, dokonce i k někomu, kdo nepatří mezi elitu...


Salát chutnal, tortelli nenadchly Zajímala mě hlavně chuť jídla, kvůli kterému restaurace Allegro hvězdičku Michelinu získala. Jako předkrm jsem zvolila Ceasarův salát s obřími krevetami a panenským olivovým olejem. Měl výtečnou chuť, byl lehký, prostě skvělý... Zato tortelli s bufallo omáčkou mě až tak nenadchly. Hlavní chod měl být podle mého názoru trošku větší. Celý sestával z pěti 'tortelínů' o průměru asi pět centimetrů. Hlavního jídla bych se tedy já nenajedla, natož nějaký pořádný chlap. A chutí mě těstoviny také příliš neoslovily. Zato čokoládové a kokosové bonbony... Byly výtečné. Celková cena oběda? 1250 Kč!