Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Radek John má dvojníka: Přijel na košt vín!

Autor: sč - 
1. března 2009
17:34

Do zámeckého sklepa v Buchlovicích na Uherskohradišťsku se sjelo na pět stovek milovníků vín. Koštovali 636 vzorků pouze vybraných odrůd. Rozruch tu způsobil dvojník Radka Johna, známého znalce vín.

Vinaři vychutnávali šampiony. K raritám patřil s cukernatostí 32,6 Tramín 2008, výběr z cibéb, ze společnosti Arcibiskupské zámecké víno Kroměříž.

Značný rozruch mezi ženami vyvola zpráva, že přijel známý reportér, spisovatel a znalec vín Radek John. Inkognito koštoval na zámku vína již před několika lety.

"To je chlap! Kašle na problémy s rozvodem i v práci a vyrazí si na košt. Evidentně je v dobré náladě," debatovaly v hloučku tři dámy. Okukovat ho přišly i další návštěvníci. "Je to John z televize," šířilo se šeptem. Mnozí byli o tom opravdu přesvědčeni.

Jak Blesk zjistil, byl to ale jeho věrný dvojník. Právník z Brna, Drahomír Drápal (51). "Už mi to  řeklo dost lidí, že se mu podobám," smál se. Součástí koštu byla i aukce vín,  která vynesla 10500 Kč pro postiženého Ondřeje Balcárka z Kudlovic.

Za nejvyšší cenu - 3200 Kč, bylo vydraženo Svatovavřinecké 1999, pozdní sběr z Vínovínu Strážnice.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi