Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Máte 2 miliardy? Kupte si Oculus!

Autor: INT, shp - 
16. prosince 2008
06:15

Majestátní socha postavená na vodě? Ale kdeže! Jedná se o návrh superjachty z dílny designéra E. Kevina Schöpfera. Ze necelé dvě miliardy korun může být vaše.

Toto pětaosmdesát metrů dlouhé plavidlo bude nabízet luxusní prostory pro dvanáct pasažérů, kteří na lodi Oculus mohou zažít opravdu ojedinělou plavbu.



Schöpfer svoji firmu založil tento rok s cílem nabídnout novou estetiku a technická řešení. Cestující se mimo palubu, která je oproti konkurenci neobvykle nízko a tudíž se téměř dotýká vody, budou moci zabavit v prostorném salonu, jehož strop dosahuje výšky čtyř metrů.

Mezi jednotlivými palubami se bude možné dokonce přemisťovat pomocí výtahu. K dispozici bude i koupelna s vířivkou, salonek s barem a společenská místnost. Majitel plavidla se dočká privátního pokoje. Pro ostatní pasažéry bude vyhrazeno několik ložnic. Loď by měla brázdit moře rychlostí padesáti kilometrů za hodinu.

Schöpfer už našel společnost, která plavidlo postaví. Nyní už zbývá jen nalézt koupěchtivé zákazníky, což nebude v době celosvětové finanční krize nic lehkého. Mezi miliardáři se však určitě najde někdo, kdo si nějaké 'drobásky' odložil na horší časy a bude se chtít plavit v naprostém luxusu.