Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Slovák se utopil ve Španělsku: Smetla ho vlna na pláži

Autor: INT, lm - 
30. ledna 2012
22:54

Tomáš Velický (†23) ze Slovenska chtěl jen napsat své jméno do písku a vyfotit se u něj na památku na pobyt ve Španělsku. Rozbouřené moře se mu stalo osudným, prudká vlna ho smetla do moře. Živý už se odtamtud nedostal.

Mladý a nadějný student byl ve Španělsku na studijním pobytu v rámci programu Erasmus. V pátek nad ránem se rozhodl vyfotit s kamarády na pláži. Ve chvíli, kdy se kamarádi otočili, Tomáše smetla vlna do moře.

Tomášovi kamarádi se ihned rozeběhli k policejnímu autu, které stálo opodál. Tomáše se snažili spolu s policisty zachránit, jenže proud byl příliš silný a krom chlapce nalezli smrt ve vlnách i tři ze zasahujích policistů.

Španělská média napsaly, že se chlapci rozhodli pod vlivem alkoholu nad ránem zaplavat. Otec Tomáše informaci vyvrací: "Netvrdím, že byli na misy spásy, prošli pár barů, ale neopili se! Na závěr se zastavili na pláži, kde si chtěli vyrýt jména do písku a vyfotit se s nimi. Tomáš si odběhl k moři a když se po něm kamarádi za 20 vteřin otočili, už tam nebyl."

Táta s ním naposledy mluvil před 2 týdny. Nešťastnou zprávu mu sdělili policisté. Se slzami v očích řekl novinářům: "Řekli mi, že se mi ve Španělsku utopil syn. Bylo to tak šílené, že to nepřeji nikomu zažít. Paradoxní je, že Tomáš byl výborný plavec."


anasyi ( 31. ledna 2012 09:39 )

pgga,me je tez lito tech policistu Ono je treba to videt i z druhe stranky

anasyi ( 31. ledna 2012 09:36 )

ti kluci byli ozrali jak zakon kaze,dokonce kdyz tahali toho Tomase z vody,kamaradi byli vozrali a dokonce jeden byl zasypanej piskem a u neho lezaly prazdne flasky od chlastu.Normalni clovek,pokud jsou 6 metru vlny,se k mori nepriblizuje,oni tam nemeli co delat.Skoda je tech policistu,kteri po sobe zanechali rodiny.A jinak,to more bylo rozbourene uz nekolik dnu pred tragedii a v dobe tragedie,takze oni uz prisli k takovemu mori.Jeste jedna zajimavost,ten jeden kamarad jeho,co byl zasypany piskem,lezel pobliz more jak vyvrzenej vorvañ,toho to nesmetlo,toho tahali s pisku

spoon ( 31. ledna 2012 06:39 )

Španělská média napsala, Vy debilové ožralí, ne napsaly!!!

vlamore ( 31. ledna 2012 03:38 )

pgga..to je úroveň,že??My jsme fakt národ hajzlů!!Máte pravdu..na takové*lidi* se nedá fakt zlobit.Snad budou mít to štěstí a nepotká je něco podobného!!Líto je mě všech.Tragédie v každém případě.

evicak ( 30. ledna 2012 23:36 )

 Na "misy" !!!??? Proboha, mate aspon zakladni skolu vy v Blesku? Nehorazne

Zobrazit celou diskusi