Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Slovák se probodl nožem při vykosťování masa

Autor: INT, mivr - 
19. října 2011
18:27

Peter Belan (†51) ze slovenského města Hnúště jel do Norska, aby vydělal peníze na lepší život dcery Petry (14). Našel si místo v masokombinátu. Při vykosťování masa se mu ale stala osudná nehoda. Vysmykl se mu nůž a probodl ho.

Slovák odjel do norského města Bjerka před pěti lety. Pracoval ve dne v noci, aby zajistil lepší živobytí pro družku Ivu a dceru Petru. Domů jezdil jen dvakrát do roka. Proto chtěl, aby se za ním holky přestěhovaly. Na tom se ale rodina nedohodla. Zatím bydlely u babičky Marty, mámy Ivy.

Tam se matka s dcerou dozvěděly, jaká tragédie se stala. "Řekli nám, že vykosťoval dobytek. Vypadl mu nůž a zabodl se mu do hrudi. Upadl do kómatu a na operačním sále zemřel," řekla slovenskému serveru Cas.sk zdrcená dcera Peťka.

Když se to dozvěděla, nemohla tomu uvěřit. Její milovaný tatínek už měl koupenou letenku, aby mohli být přes Vánoce spolu. "Ještě ve středu jsme si psali. Moc mu záleželo na tom, abych se dobře učila. Chtěl ze mě mít hoteliérku. Příští rok jsem ho měla jet navštívit. Teď už ho nikdy neuvidím," dodala s pláčem dívka.

Tělo zpopelnili v Norsku

Tragickou událost nemůže pochopit ani babička. "Jak se mu to mohlo stát? Vždyť nevykosťoval poprvé. Pracovní oblečení měl pevné. Nevím, jak ho mohl probodnout nůž," sdělila babička Marta. Dodala, že i její dcera Iva velmi trpí, protože měla Petera moc ráda.

V Norsku už údajně proběhla pitva, která prokázala, že za smrt může nešťastná náhoda a ne cizí zavinění. Zpopelněné tělo otce od rodiny bude v urně na Slovensko převezeno během pár dní.

tuba24 ( 20. října 2011 09:35 )

mohol mu vypadnut do nejakeho stroja ktory ak mal pohyblive sucasti, mohol noz vymrstit naspat voci nemu. Co zrejme bolo sucastou povodneho clanku, ale plesk sa o tom z nejakeho (ne)pochopitelneho dovodu nezmienil.

karbid ( 20. října 2011 08:30 )

Smyšlený článek na úrovni Blesku.Blééééé

silvervoice ( 20. října 2011 08:29 )

Budovat své štěstí na zaqbíjení a porcování miloučkých prasátek, kraviček a býčků se nevyplácí. Zejména ne, pokud jsou zabíjeny bez ochranných a upokojujících rituálů a pokud se člověk na druhé straně nesnaží pomoci budovat pro zvířata životní prostor, aby aspoň někteří jedinci mohli žít v klidu a plnosti přirozeného života.

paila ( 19. října 2011 22:05 )

Něco se mi na tom nezdá. A navíc už ho i zpopelnili, takže se případná vražda neodhalí.

e.44 ( 19. října 2011 19:27 )

Kdyby mu vypad nůž a zabod se mu do nohy, pochopím. To se jednou skoro povedlo i mě. Ale do hrudi? V jaký poloze by musel proboha to hovězí vykošťovat, aby bylo něco takového vůbec reálné?

Zobrazit celou diskusi