Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tomáše ve Španelsku spláchlo moře, jeho tělo stále nevydalo

Autor: INT, oj - 
3. února 2012
19:58

Před týdnem se na pláži ve španělské La Coruni odehrála tragédie, při které vlny spláchly Tomáše (†23) do moře. Tělo mladého Slováka se dodnes nenašlo.

Tomáš Velický se minulý týden v pátek nad ránem procházel po pobřeží. Do písku chtěl napsat své jméno. V tom ho spláchla vlna. Zachránit se ho snažili tři policisté. I je spláchlo moře. Jejich těla už ale vydalo.

Ve čtvrtek ráno policie přijala zprávu, že objevili mrtvolu na pláži Orzan. Bylo to bezvládné tělo Rodriga Masedu (†35), jednoho z policistů, který se snažil mladíkovi pomoci. Jeho ostatky už identifikovala rodina. Odpoledne se na pláži našla i další mrtvola. Šlo o dalšího nezvěstného policistu Joseho Luisa Villamoru (†34).

Tělo třetího policisty našli ještě ten den, kdy je spláchlo moře. „Španělští policajti mě informovali o tom, že moře vyplavilo těla jejich kolegů. Stále doufáme, že se podaří najít i našeho syna,“ řekl smutně Tomášův otec Peter, který do odjel do Španělska, aby vyjádřil soustrast a díky rodinám po mrtvých policistech.

Zobrazit celou diskusi