Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kaddáfího nezletilá sexuální otrokyně: Pět let mě věznil a znásilňoval!

Autor: ČTK, vk, lmk - 
21. listopadu 2011
11:22

Nedávno usmrcený libyjský vůdce Muammar Kaddáfí (†69) držel ve svém tripolském paláci nezletilé Libyjce a využíval je k sexuálním orgiím. Patřila k nim také dnes dvaadvacetiletá žena, kterou plukovník znásilňoval pět let. O svém příběhu se rozhodla poprvé promluvit.

Mladá žena se svěřila v Tripolisu reportérovi francouzského listu Le Monde. V reportáži, v níž je nazývána jako Safíja, tvrdí, že je ochotná svědčit u soudu, nebude- li muset prozradit svou totožnost.

„Zničil mi život. Je mi, jako by mi bylo čtyřicet. Přeju si, aby nebyl mrtvý a aby stál za své zločiny spáchané na libyjských ženách před soudem,“ řekla. V roce 2009 se jí podařilo z paláce Báb al-Azízíja uprchnout a dostat se do ciziny. Do Libye se vrátila až nyní za revoluce.

V patnácti byla vybrána, aby Kaddáfímu při jedné z jeho návštěv podala květiny, což považovala za čest, jelikož o plukovníkovi mluvila jako o »otci Muammarovi« a měla ho prý radši než rodiče. „Když jsem mu podávala květiny, usmíval se na mne a poplácal mě po hlavě a po rameni. Později jsem pochopila, že to bylo znamení jeho ochrance,“ řekla Safíja, kterou o pár dní později odvezly tři příslušnice Kaddáfího stráže do pouště.

Tam se jí diktátor vyptával na rodinu a řekl, že přesvědčí rodiče, aby zůstala u něho a vedla přepychový život. „Pak mi jedna členka ochranky podala velmi sporé šaty a začala mě učit tancovat. Tančila jsem ve stanu tři celé noci a Kaddáfí mi pak stroze sdělil, že se stanu jeho milenkou,“ pokračovala Safíja. Pak ji dovezli do Báb al-Azízíje a Kaddáfí ji tam znásilnil. „Byla jsem jeho sexuální otrokyní pět let,“ řekla.

Pokoj sdílela s dívkou z Benghází, která byla taky nezletilá. Později zjistila, že tam nejsou jenom ony dvě, ale několik desítek mladých dívek určených k »ukojení Kaddáfího perverzních sexuálních fantazií«. „Ušetřeni nebyli ani chlapci,“ řekla Safíja.

Byla prý svědkem orgií, které Kaddáfí pořádal pro hlavy afrických zemí a jichž se účastnily i supermodelky z Afriky i Evropy, zejména z Belgie a Itálie. Její rodina prý věděla, kde je, ale nemohla o tom promluvit. „Přišli by o život,“ řekla žena.

xxyy ( 29. července 2013 15:03 )

Cokoli bezplatného je jen dobře promyšlené a propočítané divadlo. Nikdo nedá nikomu nic zadarmo. Myslet si, že ano, tak to je skutečně směšné. U nás za komančů taká nebylo ve skutečnosti nic bezplatného. Lidé si všechno platili z daní o jejichž skutečné výši, stejně jako o skutečné výši hrubé hrubé mzdy neměli ani potuchy. Není nic jednoduššího, než lidem platit almužnu a většinu z toho, co vydělají si nechat a pak jim to milostivě věnovat jako příspěvek na cokoli, jako cokoli bezplatného. Vypadá to sice navenek pěkně, ale je to ve skutečnosti hnusná bouda a podvod k udržení poslušnosti v diktatuře.

tyrkys ( 28. listopadu 2011 18:51 )

pro takyalkoholika: Máte prostě pravdu. Muammar byl sice tvrdý diktátor, ale ještě na něj budou vzpomínat.

takyjsemalkoholik ( 21. listopadu 2011 12:24 )

Svět/lidé začínájí(opět pozdě!!)...přemýšlet proč byl vlastně svržen Muammar Kaddáfí,vůdce který svým lidem dal bezplatné zdravotnictví,školství aj.Každé rodině přispěl na bydlení cca.1.milionem Kč.Každému kdo si koupil nový automobil Stát/vláda proplatila polovinu z pořizovací ceny.Elektřina,plyn byla zdarma!Benzín stál 2.80Kč.Při půjče v bankách byl úrok = 0%!!Kaddáfí chtěl zavést Africký Dinár,jako měnu v celé Africe!....komu to asi vadilo?? Libye nikomu nic nedlužila.Evropské státy jako Francie,Velká Británie a spřátelená Itálie, následně USA a NATO se horečně postavily za jednu třetinu(cca.2mil.obyvatel)z celkového obyvatelstva 6milionů aby zřejmně potlačili genocidu a chránili Libyjský lid před tyranem,..."jaká to fraška" Proč západ neintervuje svou moc a vojenskou sílu v zemích kde je opravdová genocida a lidé umírají hlady?? ......Protože v těchto zemích nejsou velké zásoby kvalitní ropy a nemají vybudovanou infrastrukturu. Libye byla nezávislou zemí i když byla pod embargem. Obyvatelům Libye přeju aby už v brzké době poznali co je to ta západní demokracie.Potom si ještě rádi vzpomenou na "tyrana"který je chtěl právě před touto západní "demokracii"ochránit!! Proto já osobně těmto propagandistický článkům nedávám velký význam.

gogo ( 21. listopadu 2011 12:04 )

Ubozí Američané, ubohá propaganda... Škoda slov...

Zobrazit celou diskusi