Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Syn Kaddáfího trpí gangrénou: Musí podstoupit amputaci

Autor: ČTK - 
25. listopadu 2011
07:24

Syn bývalého libyjského vůdce Muammara Kaddáfího Sajf Islám, který upadl o víkendu do zajetí povstaleckých sil, trpí gangrénou na zraněné ruce a musí podstoupit operaci. Při ní mu musí být odstraněna postižená tkáň, respektive amputovány některé prsty, jinak mu hrozí vážné zdravotní komplikace.

Kaddáfího syn utrpěl zranění na prstech pravé ruky prý během náletů NATO před několika týdny. Podle ukrajinského lékaře Andreje Mucharovského, který působí v městě Zintán, kde je i zadržován Sajf Islám, "nevypadá jeho zranění dobře a amputace je nezbytná". Poškozené jsou palec, ukazovák a prostředník. Zranění postihla gangréna anebo tkáň již odumřela.

Sajf Islám bude souzen v Libyi

Sajf Islám Kaddáfí je jediný z rodiny, kdo byl dopaden a v zadržení přežil. Podařilo se to v sobotu na jihu země. Libyjské vedení, které ho chce soudit doma, to označilo za poslední kapitolu libyjského dramatu. Libye tvrdí, že je schopná zaručit spravedlivý proces.

Na rozdíl od Mezinárodního trestného soudu jehož nejtvrdší rozsudek může být doživotí, může Libye vynést trest smrti. Muammar Kaddáfí justici unikl, protože při zatýkání 20. října byl zabit.

gogo ( 25. listopadu 2011 15:47 )

Nemají co chtěli. Budou mít něco zcela jiného. Stejně jako my po roce 1989 .....

gogo ( 25. listopadu 2011 15:45 )

Ano...

komodor ( 25. listopadu 2011 10:10 )

to sigenius...ja jsem ale nenapsal ze pravo sarija tam zavedli amici!!! No ale pomohli rucnikarum svrhnout a odstranit plukovnika kvuli dluhu 200 miliard dolaru ktery smazali za nastoleni demokratury a to pravo sarija budou tolerovat hlavne ze muzou cucat ropu a vo tom to je! No a ze pomohli vzniku dalsimu islamistickymu statu hodne blizko evropy je jedno hlavne ze ropa tece k nim a jejich evropskym poskokum!!!

qqqq ( 25. listopadu 2011 08:58 )

Nic jiného než zvířata (na obou stranách) .

sigenius ( 25. listopadu 2011 08:51 )

Jsem myslel, že plukovníkovič je hrdina a že chtěl chytit a odhodit handgranát.

Zobrazit celou diskusi