Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Strauss-Kahn je volný a zpět v Paříži

Autor: ČTK, mivr - 
5. září 2011
09:47

Bývalý ředitel Mezinárodního měnového fondu (MMF) Dominique Strauss-Kahn se v pondělí ráno i s manželkou Anne Sinclair vrátil ze Spojených států do Francie. V USA čelil obvinění ze sexuálního napadení pokojské v newyorském hotelu, nedávno byl ale zbaven obvinění.

Strauss-Kahn s manželkou a dcerou Camille v sobotu odpoledne opustili luxusní pronajatý byt na Manhattanu a odjeli na letiště. Před novináři v letištním terminálu neučinil žádné prohlášení a zamířil rovnou k bezpečnostní kontrole. Asi už se nemohl dočkat, až bude v rodné Francii. Nic Strauss-Kahn veřejně neřekl ani po příletu do Paříže. Pouze se usmíval a zamával několika příznivcům.

Ne u všech ale vyvolal Straussův-Kahnův návrat nadšení. Socialistická politička Anne Mansouret prohlásila, že je "nesmírně nevhodné", aby se někdejší šéf MMF vracel do vlasti jako hvězda. Její dcera Tristane totiž Strausse-Kahna obvinila, že se ji v roce 2003 pokusil znásilnit při rozhovoru. Francouzské úřady případ vyšetřují, Strauss-Kahn obvinění označuje za vymyšlená.

Bude se to táhnout možná i roky

Bývalý šéf MMF se poprvé vrací do Francie poté, co ho pokojská newyorského hotelu Nafissatou Diall v květnu obvinila ze znásilnění. Kahn, který se významné funkce vzdal, když aféra vypukla, strávil skoro týden ve vazbě, šest týdnů v domácím vězení a asi dva měsíce bez možnosti opustit Spojené státy. Newyorský soud 23. srpna nakonec případ odložil na návrh prokuratury, která nepovažovala údajnou oběť sexuálního útoku za dostatečně důvěryhodnou. Strauss-Kahn obvinění po celou dobu odmítal.

Případ ale nekončí stále nekončí. Advokáti Diall začátkem srpna zahájili občanskoprávní řízení, aby pro ni obdrželi odškodné za její údajné násilné a sadistické napadení Straussem-Kahnem. Jeho obhájci ale tvrdí, že sexuální styk byl dobrovolný. Proces může trvat roky. Jeden z jeho advokátů navíc prohlásil, že Kahn může zažalovat Diall v občanskoprávním řízení za pomluvu.

gogo ( 5. září 2011 17:53 )

Věřím, že nikoho tento vývoj nepřekvapil. Právo = peníze !

honza51 ( 5. září 2011 12:32 )

Myslím si, že DSK je pořádné "ču.ně" , ale potvrdilo se to, co jsem tady psal hned na začátku . Že to byl komplot proti němu a jeho kandidatůře na presidenta. Už jenom fakt, že hned po "činu" byl někdo schopen "vzít vzorky spermatu" z huby té pokojské je přinejmenším zarážející . Monika Lewinská si schovala "kalhotky" aby mohla Clintona vydírat i po dlouhé době. Tahle pokojská snad musela mít objednaného nějakého specialistu před pokojem DSK. Jinak si neumím vysvětlit verdikt soudu na začátku že "...penis DSK přišel do styku s ústy pokojské...". Jak jsem psal, asi je DSK, pořádné pra.se, ale zdá se, že ta "pokojská" vyšla naprázdno a to je dobře. A to další obvinění??? To je výsměch. To si paní redaktorka vzpoměla až nyní, že jí v roce 2003 chtěl DSK znásilnit? Proč za tím nešla od počátku, kdo jí zastrašil, anebo zaplatil? Je to trapný příběh, zatím bez konce.

limak007 ( 5. září 2011 10:56 )

Židi jsou holt národ vyvolený. No a peníze, ... snad byste nevěřili těm pomluvám, že kdo má peníze, ten může všechno!

Zobrazit celou diskusi