Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Rebelové našli Kaddáfího fotoalba Condoleezzy Rice

Autor: Ladislav Leimer, mivrk - 
26. srpna 2011
18:50

Zatímco puberťáci si schovávají pod postelí Playboye, velcí vůdcové se raději obklopují fotografiemi vznešenějších žen. V dobytém sídle libyjského diktátora Muammara Kaddáfího (69) totiž našli rebelové jeho nejtajnější a nejcennější poklad – fotoalba někdejší ministryně zahraničních věcí USA Condoleezzy Rice (56). Pro tu má diktátor už léta velkou slabost.

Tripolis po půlročních nepokojích padl a je pod nadvládou rebelů. Ti si užívají pohodlí tyranovy dobyté luxusní rezidence Báb al-Azízíja. Mezi předraženým nábytkem, uměleckými díly a nejrůznějšími možnými cennostmi však našli nečekaný Kaddáfího poklad – několik fotoalb Condoleezzy Rice. V nich jsou fotky, kde je sama nebo s dalšími státními představiteli.

Leeza, dlouholetá slabost

Diktátor měl pro ni slabost dlouho. Už v roce 2007 na ni při rozhovoru pro televizi al-Džazíra spustil oslavnou ódu. „Podporuji mou drahou černošskou ženu. Obdivuji a jsem pyšný na způsob, jakým dává příkazy arabským vůdcům. Leezza, Leezza, Leezza. Velmi ji miluji,“ neskrýval své nadšení diktátor.

V roce 2008 přijela Rice jako první ministryně zahraničí USA po 55 letech do Libye, kde jí svou lásku vyznal Kaddáfí osobně. Pozval ji na tradiční ramadánovou hostinu, která se protáhla až do ranních hodin. Kaddáfí tehdy zahrnul Rice dary v hodnotě 212 tisíc dolarů, žádný z nich si však nesměla ponechat.

Kaddáfí je stále na útěku

Kde se nyní bývalý vůdce Libye, jenž se už dva měsíce neukázal na veřejnosti, nachází, není jasné. Ze své rezidence však prchnul, pravděpodobně několikakilometrovými tunely.

gogo ( 27. srpna 2011 18:39 )

Co všechno se při této další ostudné agresi USA asi najde... Co vše se vymyslí... Co vše se nám pověsí na nos....

Zobrazit celou diskusi