Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Dům vraha Mirca (†10) je na prodej, inzerát klame

Autor: INT, mivr - 
17. srpna 2011
16:07

"Dům s fantastickým velkým pozemkem v Waldniel." Tak lákavě zní inzerát na internetových stránkách jedné realitní kanceláře. Muž ze sousedního domu podle fotek poznal, o co jde. Takhle se prodává dům Olafa H. (45), trýznitele a vraha desetiletého Mirca!

"Chodím okolo skoro každý den. Občas tam je otevřené okno a venku stojí žluté popelnice, i když už tam nikdo nebydlí," řekl soused Michael L., který líbivý inzerát na prodej domu vraha desetiletého chlapce objevil na internetu. Olaf H., který znásilnil a zabil školáka Mirca, se momentálně soudí, žena se s ním rozvedla a i s jejich dětmi se odstěhovala, tak zůstal dům prázdný.

Inzerát se samozřejmě o historii domu nezmiňuje. Na internetu se jen píše, že je to velká stavba s prosluněným obývacím pokojem stojící na velkolepém pozemku. Ten je dohromady 770 m², obytná plocha je 131,12 m². Cena byla vyčíslena na 6,6 milionu korun. V inzerátu je uvedeno, že stavba je k prodeji ihned.

Po chlapci se pátralo 145 dní

Olaf H. loni 3. září unesl Mirca, který se vracel na kole domů. Otec čtyř dětí chlapce naložil do auta a odvezl na odlehlou polní cestu. Tam se ho pokusil znásilnit, a když zjistil, že ho to vlastně nevzrušuje, školáka svázal a provazy a vlastní vahou udusil.

Aby měl jistotu, že je dítě mrtvé, ještě ho bodl do krku. Policisté po Mircovi pátrali 145 dní. Potom se jim na nátlak přiznal Olaf H. Tělo bylo zakopané v lese kousek od místa činu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi