Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Se zavražděným Mircem (†10) se loučilo v slzách 1000 lidí

Autor: jos - 
4. února 2011
12:49

V německém Grefrahtu se ve čtvrtek večer uskutečnila vzpomínková bohoslužba na desetiletého Mirca, kterého před pěti měsici brutálně zavraždil Olaf H. V kostele svatého Vavřince se tísnilo asi 600 lidí. Dalších 500 lidí pak obřad sledovalo venku na plátně, kam byl obraz z kostela promítán.

Obřad, který začal v půl sedmé večer, vedl představený Johannes Quadflieg. "To, co se stalo a co se minulý týden potvrdilo, nás všechny ochromilo. Smrtí Mirca jsme zděšení a šokovaní. Prostupuje nás smutek, když se dozvídáme, že malý chlapec se stal obětí dospělého tyrana," řekl na úvod Quadflieg.

Pozůstalí tiše poslouchali, jen občas bylo slyšet zašustění kapeníku. Slzy začaly téct, když kněz Roman Siewert četl dopis pro Mirca. "Náš Mirco, byl jsi vždy milý, přátelský, plný života, s úsměvem na rtech a divokou krví... Nejraději jsi popadl své kolo a s kamarády vyrazil ven. Nejšťastnější jsi byl na čerstvém vzduchu a těšil jsi se, že až vyrosteš, budeš farmářem..." Po těchto slovech slzy už nešlo zadržet...

Roman Siewert pak hovořil o tom, že městečko Grefraht už nebude tím Grefrahtem, jak ho všichni znali z dětství. Od té doby, co byl Mirco nalezen, se v obci šíří strach. Děti už si nikdy nebudou moci klidně hrát. Aby se jim nestalo, že položí život kvůli tomu, že nějaký člověk si opět bude chtít vybít svůj vztek z práce, jako se to stalo Mircovi...

paila ( 5. února 2011 00:11 )

Kluka je mi líto, ale na vině jsou i rodiče, že nechali kluka v noci venku samotného, škoda, že to nejde vrátit zpět. Děti z vesnice si tak za rok dva budou hrát znovu normálně jako si hrály před krutou smrtí Mirka, protože život jde dál, přinejmenším pro většinu těch vesničanů. V případě rodičů a přibuzných to bude běh na dlouho trať, ti se možná nikdy z téhle tragédie nevzpamatují.

kacota ( 4. února 2011 23:32 )

veru, neprajem to nikomu na svete...

nikola1234 ( 4. února 2011 19:23 )

po přečtení pár řádků mám plné oči slz,je to strašný.............

Zobrazit celou diskusi