Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vrahovi Mirca (†10) ve vězení hrozí smrt!

Autor: rvs, INT - 
31. ledna 2011
18:22

Olaf H. (45), který podle policie 3. září v Německu zavraždil desetiletého Mirca, je ve vazbě nepřetržitě sledován. Policisté totiž mají obavy, že by se mohl stát terčem ostrého útoku spoluvězňů. Vrahové dětí stojí ve vězeňské hierarchii všude na světě až úplně nejníže.

Dalším důvodem, proč je cela Olafa H. monitorována, je nebezpečí, že by se muž mohl pokusit o sebevraždu. Bývalý oblastní manažer německého Telekomu ve středu při výslechu přiznal, že hlavním motivem hrůzného činu bylo rozčilení z práce.

Největší policejní akce

Celé Německo je z vraždy chlapce v šoku. Dlouhých 146 dní celá země sledovala trápení Mircových rodičů. Tisíce policistů se zúčastnily komplikovaného pátrání. Speciálně vycvičení psi, policejní potápěči, infračervené kamery, armáda. To všechno bylo nasazeno ve snaze chlapce najít. Šlo o jednu z největších policejních akcí v historii Spolkové republiky Německo.

Průlom ve vyšetřování nastal díky svědkům. Několik jich totiž nedaleko místa činu vidělo černý Volkswagen Passat. Po rozsáhlém pátrání policisté přišli na Olafa H., který se v té době snažil své auto prodat do Lucemburska. Ještě předtím ho nechal velmi pečlivě vyčistit. Stopy DNA nalezené na trenýrkách Mirca ale vraha prozradily.

Pieta za zavražděného chlapce

Obyvatelé Grefrathu v Dolním Porýní, kde Mirco bydlel, jsou rozhořčeni tím, že se u nich tak hrůzný čin mohl vůbec stát. Na několika místech lidé položili plyšová zvířátka, svíčky i květiny. Svíčky vzplanuly i u silnice, kde svědci viděli Mirca nastupovat do auta, i na parkovišti, kde policisté nalezli chlapcovo oblečení. „Je smutné, že už nežiješ,“ stojí na jednom ze vzkazů. Jiné volají po přísném potrestání vraha.

„Naše pocity jsou směsí smutku, hrůzy, nedůvěry a hněvu,“ napsal starosta Grefrathu Manfred Lommetz v otevřeném dopise, adresovaném 16 000 obyvatelům města. Mirco bude mít pohřeb ve čtvrtek.

sabartnok ( 2. února 2011 08:41 )

sadistické vraždy A ZNEUŽITÍ dítěte je odjakživa deviace a ne nějaká hádka s manažerem v práci. I když Nora a určitě i řada jiných lidí má s našimi manažery špatnou zkušenost, zvláště s těmi nevzdělanými, kteří se ke korytu dostali podvodně a díky zneužitým informacím v obchodním styku, kteří se po revoluci zde obohatili a obohacují stále... to je ale another cup of tea.. pgga... v Německu takoví myslím nejsou a tento Olaf je proto se vší jistotou úchyl, kterého bych v cele ani mimo ni rozhodně nehlídala.

cookie76 ( 1. února 2011 11:19 )

Chapete to, ze 10ti lete dite beha v dnesni dobe po 22hodine samo venku? Co to je za rodice? Jinak vrahovi bych prala pomalou smrt plnou hruzy, jakou pripravil malemu Mircovi....takova zruda nema v lidske spolecnosti co delat!

vetmar ( 1. února 2011 08:49 )

vetmar ( 1. února 2011 08:48 )

nevím, proč ho nepřetržitě sledují.Strčit ho mezi ostatní vězně tam si ho už pohlídají sami Nebo má nějaké privilegia jako u nás?Hrají i tam peníze třeba roli?Ale takový člověk si nezaslouží,aby ho ochranovali.Šup mezi ostatní.

chase ( 1. února 2011 06:29 )

vetsinou pravni system spravedlnost nezna, takze at se o to postara nektery ze spoluveznu, myslim si ze o zajemce nebude nouze, kdyz muzou castesne odcinit to za co sami sedi.

Zobrazit celou diskusi