Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vrah Mirca (†10) se pořezal. Co říká obhájce?

Autor: jos - 
3. února 2011
15:59

Německého obhájce Gerda Meistera (52) čeká velice těžký úkol. Bude hájit Olafa H. Tedy bestiálního vraha, který zabil desetiletého Mirca kvůli své frustraci z práce. Co řekl Meister o svém klientovi v exkluzivním rozhovoru pro německý Bild? Jak vážný byl pokus o sebevraždu?

Proč to táta od rodiny udělal?

"Olaf H. není monstrum. Je to člověk, bez ohledu na to, co udělal. Každý má právo na obhajobu. Je to moje práce."

Co nyní Olaf H. prožívá?

"Pro jeho psychiku je to absolutně výjimečná situace. Výslech, kteří vedou kriminalisté, musí být proveden korektním a profesionálním způsobem. To ho přinutí k tomu, aby se k události postavil a vyrovnal se s tím. On je teď zlomený a velmi lituje svého činu."

Jaký je cíl obhajoby?

"Můj klient se rozhodl, že učiní komplexní doznání. Případ musí důstojně směřovat k rychlému konci, aby to s ohledem na Mircovi rodiče bylo pokud možno co nejjednoduší. Oni mají právo vědět, co se stalo s jejich synem."

Podřezal si žíly

Olaf H. se na policejní stanici v Mönchengladbachu pokusil o sebevraždu. Údajně se pokusil proříznout si tepnu. Mluvčí policie uvedl, že došlo ale jen k lehkému poranění. "Nebyl to vážně míněný pokus o sebevraždu," uvedl mluvčí.

Vraždil ze vzteku a frustrace

Vražda malého Mirca se odehrálo 3. září loňského roku. Pachatel Olaf H. (45) jel okolo desáté hodiny večer z práce. Byl pekelně naštvaný, protože opět dostal vynadáno od šéfa. Kolem desáte hodiny uviděl kluka na kole a naložil ho k sobě do tmavého passatu.

Nejprve s ním jel na kruhový objezd, potom projel Grefrathem. Následně se napojil na silnici L 39 a jel směrem na Wankum v oblasti Wachtendonk. Pak zastavil na polní cestě, sexuálně ho zneužil, chladnokrevně zabil a nechal tam ležet jeho mrtvolu...

brekekesalami ( 4. února 2011 14:00 )

no jó, ten vrah je tááákový chudáček....

vetmar ( 4. února 2011 09:14 )

On je ted zlomený a lituje toho a není monstrum.A co rodiče?Že toho lituje rodičům syna nevrátí.A monstrum je! Ted se bojí vězení a demonstratívně chce spáchat sebevraždu.Pěkně na doživotí a mezi ty nejhorší vězni,at ho tam pocuchají pěkně.Normální člověk by toto neudělal,i kdyby měl sebevětší problém.Vylil bych si vztek jiným způsobem.Něco bych rozflákal, nebo bych se ožral.Ale zneužít dítě a ještě ho zabít,to udělá jen monstrum!Žádná obhajoba a říkat, že je to také jen člověk.Toto je vrah!

nikola1234 ( 4. února 2011 07:24 )

Pořezal???Za to,co udělal se měl podřezat a nejlépe krkavici!!!Má se rád odpad hnusný!!!

inge ( 3. února 2011 22:29 )

Neví někdo,co je s Echem??

pgga ( 3. února 2011 19:07 )

ze se mu ta sebevrazda nepodarila. Usetrilo by se hodne penez( pravnik...pobyt ve vezeni atd)...

Zobrazit celou diskusi