Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Smrt Mirca (†10): Vrah si ho vybral náhodou

Autor: INT, rvs, mivrk - 
29. ledna 2011
05:00

Policie dopadla vraha malého Mirca (†10). Ten u výslechu popsal, jak děsivý čin spáchal. Policie pachatele dopadla v úterý po více než čtyřměsíčním pátrání. „Olaf H. byl časovaná bomba,“ řekl komisař Ingo Thiel, šéf speciální policejní skupiny, která na případu pracovala. Komisař Thiel přetlumočil, co se policisté dozvěděli od pachatele vraždy Olafa H. Z průběhu celého zločinu mrazí.

Osudného večera 3. září 2010 jel Olaf H. oblastní ředitel Telekomu v Bonnu autem z práce domů. V té chvíli mu volal jeho šéf, který mu, zřejmě ne poprvé, vyčinil za chyby v práci. Právě v té době projížděl Olaf H. oblastí u Grefrathu. Rozčílený muž hledal způsob, jak ventilovat svůj vztek.

Okolo 22. hodiny viděl z auta Mirca, který jel po silnici na kole, a došel k vražednému rozhodnutí. Zastavil těsně před chlapcem: „Stop, sesednout,“ řekl mu a chlapec ho bohužel poslechl. Když tlačil Mircovo kolo mimo silnici, viděl Olafa H. svědek, který později policii poskytl rozhodující informaci o černém Volkswagenu Passat.

Mirco byl náhodná oběť

Není jasné, jak dlouho pachatel chlapce v autě vozil. Jisté ale je, že na místě vzdáleném asi 12 kilometrů sjel na polní cestu, kde zastavil. Co se dělo potom, policie zatím odmítla upřesnit. Komisař Thiel to popsal jen několika slovy: „Chlapec byl zbaven osobní svobody, sexuálně zneužit a zabit. Příčina smrti je zatím neznámá,“ řekl.

Na případu je děsivé i to, že Mirco byl vybrán čistě nahodile. „Mirco byl absolutně náhodnou obětí,“ řekl komisař. Jen to, že si vrah ke svému činu vybral bezbranné dítě, náhodné nebylo. Podle policistů totiž potřeboval oběť, kterou by mohl ovládat.

Po vraždě Olaf H. Mircovo bezvládné tělo chladnokrevně pohodil v lese a jeho oblečení i mobilní telefon rozházel podél silnice směrem na Grefrath. Poté, jakoby se nic nestalo, jel ke své rodině ve Schwalmtalu. Olaf H. je nyní ve vazbě. Čeká ho obvinění ze sexuálního zneužití a vraždy.

kuna ( 26. září 2011 15:41 )

Taky to tak delavame a jednou se nam stalo ze zatim co nase deti sli v pohode domu tak pred nami co sel jeste jeden klucina sam pridali se k nemu dva kluci a po kratkem case jsme si vsimli ze ho obtezuji a vyhrozuji mu , jasne jsme slyseli jak klucina na ne krici at mu daji pokoj a kdyz chtel od nich uteci tak mu v tom branili.No a v tom jsme zasahli a kluky jsme ostre napomenuli at mu daji pokoj a nechaji ho jit .Kluci se zacli vymlouvat jeden na duheho ze to ja ne to on ap. a mezi tim maly klucina utekl domu a kluci sli taky opacnym smerem domu.Tohle se udalo cestou ze skoly domu .

kuna ( 26. září 2011 15:26 )

Jsou rodicove kteri vzdy chodi za detmi kdyz odchazeji do skoly , ze skoly ap. sami , chodi za nima ve vzdalenosti jen tak na dohled od nich aby deti o tom nevedeli takze deti maji pocit ze jdou sami a tim si zvykaji byt ostraziti pred cizimi i znamymi .Taky to tak delavame a jednou se nam stalo ze

kuna ( 26. září 2011 14:51 )

Muze to byt taky pomsta vuci spolecnosti za to ze chybi trest smrti.Treba mnel vzdy vztek nad rozsudkem vraha ktery dostal jen dozivoti a tak tim svym zlocinem demonstruje svuj vztek.

kuna ( 26. září 2011 14:37 )

Presne tohle mne taky napadlo.Vrazda je jeden z nejhorsich desivych zlocinu a je jedno zda byla obet planovana nebo nahodna.A 10lete dite tak v pozdni vecerni hodinu a samo? Je nutnosti deti varovat nejen pred dospelymi ale taky pred detmi a taky vezt je k neposlusnosti .

zamlzena ( 30. ledna 2011 10:01 )

mohl se vracet z nějaké tělocvičny.... kolo skýtá jakýsi pocit bezpečí. Každé dítě by dolů z kola na výzvu cizího člověka jsitě neslezlo, ale tento chlapec byl asi zvyklý poslouchat dospělé. A před takovou možností ho nikdo předem nevaroval.

Zobrazit celou diskusi