Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Restaurace v USA diskriminuje malé děti, nesmějí tam!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, mivr - 
14. července 2011
21:34

Majitel malé restaurace nedaleko amerického města Pittsburgh zakázal vstup dětem mladším šesti let, protože podle něj příliš rušily další hosty. Jeho krok vzbudil velkou pozornost a vlnu překvapivě souhlasných reakcí. Restaurace má teď víc hostů než dříve! Rodiče jsou naštvaní, že jde o diskriminaci.

"Dělám to jménem všech milých, kultivovaných lidí, kteří mi v e-mailech napsali, že jim děti zkazily jídlo," řekl majitel restaurace Mike Vuick. "Rozhodl jsem se, že někdo v naší společnosti s tím musí něco udělat," dodal. Poměr mezi lidmi, kteří podporovali jeho rozhodnutí, a lidmi, kteří byli proti, ale byl 11 ku 1.

Některé stálé zákazníky nicméně zákaz odradil. Například Stephanie Kelley, která má třináctiměsíčního syna, kvůli němu v restauraci zrušila rodinné setkání, jehož se mělo zúčastnit 20 lidí. Místo toho si udělají piknik u ní doma. Do Vuickovy restaurace se už vrátit nehodlá. "Všechny děti nemají problém s chováním a nemám pocit, že by měly nést následky," řekla.

Tato žena je ale spíše výjimkou. Jen tento týden v úterý restaurace ve městě Monroeville přiléhající ke golfovému hřišti zaznamenala pětinový nárůst tržeb. Rezervaci na tento víkend si zase udělal jeden pár z dvě hodiny vzdáleného Clevelandu, aby majiteli vyjádřil podporu.

Hlasování na webové stránce jedné místní televize pak ukázalo, že Vuicka podporuje 64 procent z více než 10 000 hlasujících. Zástupci majitelů restaurací přesto neočekávají, že by Vuickův příklad následovaly další podniky. "Většina restaurací rodiny a peníze, které jim přinášejí, vítá," uvedl šéf pensylvánské asociace restauratérů Patrick Conway.

patrisca ( 10. srpna 2011 10:55 )

Stoprocentní souhlas ... děti patří do dětských koutků nebo na hřiště - rozhodně ne do restarace, kam si lidi chodí posedět nebo v klidu poobědvat. A možná bych to i zvýšila z těch šesti alespon na deset. Doufám, že se to rozšíří nejen po USA ale i k nám.

jakub-moravec ( 15. července 2011 23:37 )

anelam, ano,je, sama to přiznala,že na Floridě se komárům daří,protože je tam pekelné dusno a také jsou tam tajfůny jeden za druhým, to u nás,holka, máme v Kalifornii zlatý ráj! Pospíchám, pes už mě tu otravuje a chce také k moři, tak jedeme-----

sydnicka ( 15. července 2011 13:05 )

to je hnuti 68 let, a vysledky vidime na ulici a ve skolach. Dnes si nevi s tim nikdo rady a tyto deti budou mit zase deti, takze se vse bude jenom stupnovat

sydnicka ( 15. července 2011 12:25 )

memu znamemu se to stalo - kolobezkou mu 5-ti leta poskrabala auto a mnel proste smulu. Matka sice u toho stala, ale nemohla tomu zabranit. Anwalt: priblizne 8 minuta: http://rtl-now.rtl.de/einspruch-die-show-der-rechtsirrtuemer/ua-haften-eltern-fuer-ihre-kin der-all-you-can-eat-buffets.php?container_id=58139&player=1&season=0

xxx. ( 15. července 2011 11:30 )

tak pomalu. BGB § 832 zcela jasne rika, ze skodu ma na triku rodic nebo zastupce, ledaze by presvedcive dokazal, ze celou dobu dohlizel nebo by ke skode doslo tak jako tak - a dokaz to. Ze dite do 7 let nema zadnou pravni odpovednost za skodu je fakt, ale za to je povinnost dozuru rodicu o to vetsi. Typicky byl pripad 4lete, ktera poskrabala auto pred domem. Platili rodice, protoze soud usoudil, ze obcas na ditko pohlednout z okna neni dostatecny dohled.

Zobrazit celou diskusi