Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Německý Fritzl: Další dva synové vypovídali o zneužívání

Autor: evak, ČTK, INT - 
17. února 2011
22:12

Němce souzeného za sexuální zneužívání vlastní dcery a adoptovaných dětí dnes obvinily další dvě údajné oběti ze sexuálního a fyzického trýznění. Jde o nevlastní syny obžalovaného ve věku 29 a 32 let. Osmčtyřicetiletý Detlef S. je právem přezdívaný jako "německý Fritzl".

Detlef S. (48) byl původně obviněn z toho, že léta zneužíval svou dnes osmnáctiletou dceru i nyní sedmadvacetiletá nevlastní dvojčata - chlapce a dívku, se kterou zplodil osm dětí, z nichž jedno zemřelo po porodu. V případě dívek už obžalovaný po dohodě s právníkem tento týden učinil částečná doznání. Zatím mu za hrůzný čin hrozí 15 let vězení. Vynesení rozsudku se nyní očekává v polovině března.

Další zneužití synové vypovídali

U zemského soudu v Koblenci ve čtvrtek obvinil další syn (29) nevlastního otce z toho, že se mu opakovaně vkradl do postele a obtěžoval ho, když mu bylo mezi devíti a jedenácti lety.

Další nevlastní syn vzpomínal, jak byl otcem bit a potvrdil, že násilí bylo v rodině obvyklé. Svědek také uvedl, že Detlef S. trávil mnoho času s nevlastní dcerou. O případném zneužívání však neví.

Jeden z obou svědků podle AP rovněž líčil, že matka se jednou pokusila nepustit násilníka k dceři, ale byla za to zbita. Bití prý bylo na denním pořádku. Používal k tomu pěsti, pásek i vlastnoručně vyrobený bič.

Nezaměstnaný řidič kamionu z vesnice Fluterschen poblíž Bonnu se podle obžaloby násilností dopouštěl od roku 1987 do loňského léta, kdy byl zatčen. Obžalován je z 350 případů sexuálního zneužívání a v 35 dalších bodech souvisejících s tím, že obě dcery nutil k prostituci.

Předsedající soudce Winfried Hetger dnes oznámil, že obžalovaného pošle na psychiatrické vyšetření, které má zjistit, zda je za své činy plně zodpovědný.
Proces bude pokračovat příští středu, kdy má být před soud předvolána žena obžalovaného a matka zneužívaných dětí.

Dcery znovu začínají žít

Dcery si nyní začínají užívat normálního svobodného života. Prý už mají i partnery, ale minulost jim odkrývají pomalu. Mladší dcera Janine chce jít na hotelovou školu. Ani jedna z dívek do školy chodit nesměla, Detlef S. tam nad nimi neměl kontrolu, a to pro něj bylo nepřijatelné. I když je jejich otec zatčen od loňského léta, stopy po týrání budou nosit v sobě dívky ještě hodně dlouho.

Soudní řízení po ně znamená veliké vypětí. Janine při něm často propukala v silný pláč a téměř se zhroutila, když měla odpovídat na otázky. Pořád trpí pocitem strachu. Osmnáctiletá dívka tvrdí, že pokud bude její otec propuštěn, uteče.

Zobrazit celou diskusi