Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Berlusconi vyhodil kolegyni, která kritizovala jeho románky

Sara doplatila na svou upřímnost a byla vyhozena ze strany Berlusconiho
Sara doplatila na svou upřímnost a byla vyhozena ze strany Berlusconiho  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: mivr, ČTK - 
1. února 2011
21:39

Mlčeti zlato, mluviti stříbro. Tímto rčením se asi měla řídit Sara Giudice (25). Jako jediná členka strany italského premiéra Silvia Berlusconiho (74) veřejně kritizovala jeho románky s mladším ženami a doplatila na to vyhazovem.

Giudice zorganizovala petici, ve které požadovala rezignaci regionální poslankyně Lombardie Nicole Minetti, již Berlusconi na tento post nechal zvolit. Právě ona, bývalá revuální tanečnice a zubní hygienistka, podle tvrzení vyšetřovatelů obstarávala mladé účastnice sexuálních večírků v premiérových rezidencích.

Petici k dnešku na internetu podepsalo už téměř deset tisíc lidí. Významní členové Berlusconiho strany Lid svobody (PDL) se ale postavili za premiéra a hájí jeho právo na soukromí. Už dříve se Giudice nechala slyšet, že Berlusconi by měl svým favoritkám přestat obstarávat místa v politice. A asi se kvůli své upřímnosti stala černou ovcí strany a dostala padáka.

Italská prokuratura v těchto dnech prověřuje premiéra kvůli aféře, která se týká tehdy mladistvé marocké dívky zvané Ruby. Berlusconi s ní měl údajně poměr. Ruby ale asi nebyla jediná. Na povrch vyplouvají další a další svědectví dívek či luxusních prostitutek o tom, jak probíhaly premiérovy luxusní večírky v jeho sídlech. O víkendu kvůli jeho sexuálním aférám vyšli dokonce lidé do ulic v Miláně a Florencii.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi