Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pětiměsíční dítě je v nemocnici: Šlo o týrání?

Rvačka Vietnamců skončila smrtí
Rvačka Vietnamců skončila smrtí  (Autor: Foto Blesk – David Malík)
Autor: sta - 
18. září 2008
12:27

AKTUALIZOVÁNO: V Thomayerově nemocnici leží v umělém spánku pětiměsíční chlapeček. Je na jednotce intenzivní péče, jeho stav je vážný.

Policie je ve vyšetřování tohoto případu na samém počátku. Kauzu ale otevřela. Byla již vyslechnuta matka dítěte, ale nikdo zatím nebyl obviněn a nikomu nebylo ani sděleno podezření ze spáchání trestného činu.

Nicméně! "Schromažďujeme důkazy, zvláště co se přesně stalo a dělo před hospitalizací dítěte," řekla mluvčí policie Iva Knolová.

Podle informací Blesku.cz ale vyšetřovatelé již vycházejí ze znaleckých posudků. "Stále čekáme na lékařskou zprávu," dodala Knolová.


"Byl priškrcen a přidušen," řekla Blesku.cz mluvčí Thomayerovy nemocnice Martina Štanclová. Dítě má vnitřní zranění. Lékaři ale zatím nemohou provést další vyšetření, protože je chlapeček napojen na přístroje.

Kojenec je v nemocnici už od minulého týdne. Podle serveru se případem kvůli podezření z týrání zabývá odbor sociální péče v Praze 9 i policie.

Blesk.cz případ sleduje. Právě jsme mluvili s tiskovou mluvčí Thomayerovy nemocnice v pražské Krči Martinou Štanclovou. "Stav chlapečka je vážný. Má za sebou první lékařská vyšetření, všechna ale zatím není možné udělat. Je stále v umělém spánku," řekla Štanclová.

Policie sice případ vyšetřuje, ale zatím nikoho neobvinila, přestože má informace o tom, že se jedná o ublížení na zdraví.

Další postup vyšetřovatele bude možný až poté, co v nemocnici vyhotoví lékařskou zprávu.