Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Týrali a opíjeli roční dítě! Odsedí si 8 let!

Autor: sta - 
4. září 2008
13:06

Za týrání svého tehdy ročního syna Patrika poslal ve čtvrtek Městský soud v Praze Kateřinu Kulhánkovou a Rudolfa Kaluse na 8 let do věznice s dozorem.

Matka dnes dvouletého Patrika stačila ještě předtím, než skončila ve vazbě, otěhotnět. Termín porodu má na začátku ledna. Zdali čeká dítě s Kalusem, není jasné. Některé informace hovoří o tom, že na ubytovně měla mít styk s jinými muži.



Na týrání Patrika se přišlo na konci ledna tohoto roku. Na vyzvání pracovníků oddělení péče o dítě přišel Rudolf Kalus se synem na úřad. "Tady se zjistilo, že má obrovskou modřinu přes půl hlavy a další stopy týrání po těle. Manželé se snažili namluvit lékařům i úředníkům, že Patrik spadl z kočárku," řekla ve zdůvodnění předsedkyně senátu Hana Hrnčířová.

Kulhánková část viny svalovala na Kaluse, ten naopak tvrdil, že syna miluje a neublížil mu. Soud ale uvěřil svědkům a vyjádření znalců.

Kalus a Kulhánková byli odsouzení nejen za fyzické týrání, ale také za to, že podávali svému ročnímu dítěti diazepam a víno. To všechno jen kvůli tomu, aby je neotravoval. Oba odsouzení si ponechali lhůtu na odvolání. To může být podáno do osmi dnů k pražskému Vrchnímu soudu.

Dnešní verdikt osmi let vězení přijali suroví rodiče Kulhánková a Kalus bez jakýchkoli emocí.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání