Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Bachyně napadla psy, místní mají strach

Autor: zb - 
15. července 2008
17:27

Strach o děti mají lidé v Mostišti na Rokycansku. V okolních lesích se přemnožila divoká prasata a ta teď útočí. Zatím jen na domácí zvířata, na lidi si ještě netroufla. Místní se ale bojí, aby divočák nezranil i dítě.

Jen zázrakem přežil pejsek Charlie Drago (3). Z nerovného boje s divokou sviní ale vyvázl pěkně pošramocený.

"Ráno jsem našla venku na schodech krev. Tekla z Charlieho. Měl na zádech hlubokou ránu," říká majitelka Jaroslava Trejbalová. Zjistila, že pejsek má strašně oteklý a celý zakrvácený krk.

"Uviděla jsem dvě strašlivé rány. Byly hluboké nejméně 5 cm a okolo bylo potrhané maso," popsala pejskova zranění Trejbalová. Zvěrolékařka pejska ošetřila, vyčistila mu rány a nasadila antibiotika.

Charlie není jediným psem v obci, kterého divoké prase napadlo. "Náš vlčák Dasty (7) se vrátil domu a kulhal na pravou nohu. Byl celý vystrašený a pomlácený. Jako kdyby mu někdo dal pořádnou nakládačku. Běhá po vesnici s košíkem, takže nemá možnost, aby se praseti ubránil," říká majitel Pavel Jícha (53).

Místní tvrdí, že útočícím divokým prasetem je bachyně, která se stará o selátka. Své děti a vnoučata tak někteří bez dohledu raději nikam nepouštějí.