Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Doktoři nechali manželku umřít!

Autor: Jana Ulrichová - 
5. května 2008
13:33

Dalšího trestního oznámení se dočkala litoměřická nemocnici. Tentokrát se objevují otazníky nad smrtí Heleny Prokopcové.

Roman Bečka (37), kterému před měsícem zemřela v litoměřické nemocnici po císařském řezu manželka (Blesk informoval 30.dubna), není jediný, kdo na toto zařízení podal trestní oznámení.

Už rok a půl vyšetřují policisté okolnosti smrti Heleny Prokopcové (+53) ze Žalhostic. Její manžel Tomáš viní nemocnici ze zanedbání péče.

Helena Prokopcová dostala silné bolesti hlavy. Podle obvodní lékařky šlo o migrénu. Bolest se ale stupňovala. "Manželka polehávala, usínala vsedě, byla malátná. Proto jsem ji odvezl do nemocnice," řekl manžel.

"Vyšetření bylo zdlouhavé. Na neurologa jsme čekali hodinu. Po CT ji umístili na pokoj, i když patřila na jednotku intenzivní péče. Mluvila útržkovitě. Když jsem se za půl druhé hodiny vrátil, našel jsem ji ležet na zemi. Neměla ani zapojenou infuzi," popsal.

Až druhý den transportovali paní Helenu vrtulníkem do Prahy. Ale ani tu jí už nedokázali pomoci. Zemřela na mozkovou cévní příhodu. Policisté případ odložili. Tomáš Prokopec se s tím ale nesmířil. "Obrátil jsem se na nejvyšší státní zástupkyni. Krajský státní zástupce nakonec vyšetřování obnovil," řekl.

Mezitím si vyzvedl zdravotní dokumentaci, ve které našel řadu nesrovnalostí. "Jsou tam přepisovaná data, vlepované zápisy, nesedí časy. Ani zmínka o tom, že spadla," dodal s tím, že chápe, že jeho ženě už zřejmě nebylo pomoci.

Vadí mu ale přístup personálu. "Nechali ji v kritickém stavu bez pomoci, nedali ji na jipku a nezavedli jí ani infuze," vyjmenoval to, co má lékařům nejvíce za zlé.