Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Večerníček na ČT1 končí! Co na to říkáte?

Večerníček baví dětské diváky už 46 let. Nyní by se měl stěhovat!
Večerníček baví dětské diváky už 46 let. Nyní by se měl stěhovat!  (Autor: ČT)
Autor: man, rvs, evakk - 
8. října 2011
11:52

Legendární Večerníček končí na kanálu ČT1! Už od jara se nejznámější a nejstarší dětský pořad v Česku zřejmě přesune na program ČT2. Změnu prosazuje nový šéf zpravodajství České televize Zdeněk Šámal.

Důvodem pro radikální změnu je podle vedoucího zpravodajství snaha o zvýšení sledovanosti hlavního veřejnoprávního programu. „ČT 1 musí být programována tak, aby se na hlavní zpravodajskou relaci dívalo co nejvíce lidí. A to znamená, že před Událostmi nemůže být v programu zařazen Večerníček,“ řekl Šámal Blesku. Diváci ale podle něj nemusí mít strach, že by pořad zmizel úplně. „Sám jsem na něm vyrůstal, takže mi je jasné, že ho nemůžeme úplně vyškrtnout. Jen je třeba ho přesunout jinam. A podle mého názoru je právě dvojka ideálním místem,“ vysvětlil šéf zpravodajství.

Další novinkou by časem mohlo být i prodloužení Večerníčku. „Myslím si, že dětem už současných pět minut nestačí. Rozhodně se raději dívají na trochu delší pořady,“ dodal Šámal. Kluk v papírové čepici, který populární pořad uvádí už od roku 1965, by se měl definitivně stěhovat příští rok na jaře. Konečné rozhodnutí je na generálním řediteli ČT Petru Dvořákovi a novém programovém řediteli Milanu Fridrichovi.

lyznik008 ( 12. října 2011 14:04 )

Omlouvám se.Nejde samozřejmě o Doležala, ale Hrubeše.Občas se vloudí chybička.

honzina ( 11. října 2011 15:32 )

ať ho strčíte kam chcete, stejně se vám na ty vaše ubohý a trapný zprávy lidi vy.s.e.r.o.u to jste na to ješrě nepřišli,nechápu za co a proč se vám musí platit koncesionářský poplatek

587587 ( 11. října 2011 15:29 )

A co tam místo toho chtějí dát, aby to přilákalo diváky poté na televizní noviny? Zemědělský magazín?

valenta008 ( 11. října 2011 13:52 )

Škoda, že zde nemohou hlasovat děti.To by se p.Šámal divil jaký je de.il.Ať se nové vedení raději zaměří na personální přebujelost v čt, kterou musíme my koncesionáři ze zákona platit.Kolik tam mají nekvalitních a jazykově pologramotných zprávařů,brebtalů jako p.Černý,nebo třeba lidí na předpověď počasí. Co vlastně čt nového přináší? Těží jenom z archivu a věcí vytvořených většinou za totality a pokud vyprodukují něco nového včetně Večerníčků, nestojí to za nic (slušně řečeno.)

kacota ( 10. října 2011 00:20 )

No ja to nerobím určite ..na rozdiel od teba .. Možno by ťa zaujímalo, že viacerí už vedia kto si ..lysá hlavinko ..

Zobrazit celou diskusi