Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Dvořák v ČT dostane 200 tisíc měsíčně a bonus 2 miliony

Autor: ČTK, zuf - 
5. října 2011
14:33

Nový generální ředitel České televize Petr Dvořák bude brát 200 tisíc měsíčně. Rozhodla o tom Rada ČT. Bude to o 25 tisíc méně, než bral jeho předchůdce Janeček. Dvořák začal už také personálně úřadovat.

Naopak vyšší bude celková odměna pro Dvořáka. Na roční dvoumilionový bonus nový šéf ČT dosáhne, pokud splní 12 úkolů, které mu radní vepsali do manažerské smlouvy.

Mezi sledovaná kritéria pro udělení bonusu bude patřit například udržení vyrovnaného hospodaření, dodržení plánovaného rozpočtu, úroveň televizního vysílání, kvalita nabídky či komunikace s Radou ČT a s veřejností. Velkou diskusi přitom během jednání vzbudil bod týkající se sledovanosti televize. Původně měl být splněn celkový podíl na trhu ve výši 30 procent, u Janečka to bylo 26 procent.

Dvořák jmenoval nové vedení

Během prvních pár dnů úřadování nového ředitele už došlo také k prvnímu personálnímu zemětřesení, a hned v nejvyšších kruzích. Dvořák jmenoval nové vedení televize.

Ředitelem programových okruhů se stane dosavadní výkonný ředitel nových médií Milan Fridrich, finančním ředitelem bude bývalý výkonný ředitel TV Nova Milan Cimirot a výkonným ředitelem ČT24 se stane někdejší ředitel dnes již neexistující zpravodajské televize Z1 Zdeněk Šámal. Funkcí by se měli ujmout v pondělí. Pozici obchodního ředitele zatím neobsadil. Ve vedení ČT nahradí manažery, kteří odešli koncem září po volbě nového generálního ředitele.

Změny ve vedení české televize

Ředitel programových okruhů

Nově: Milan Fridrich (dosavadní výkonný ředitel nových médií ČT)

Původně: Radek Žádník

Finanční ředitel:

Nově: Milan Cimirot (bývalý výkonný ředitel TV Nova)

Původně: Lujza Oravcová

Výkonný ředitel ČT24

Nově: Zdeněk Šámal (bývalý ředitel zpravodajské televize Z1)

Původně: Roman Bradáč

Obchodní ředitel

Nově: ???

Původně: Robert Kvapil

marie60 ( 5. října 2011 15:12 )

 Za tak krásný plat, by měl zařídit i lepší pořady.

Zobrazit celou diskusi