Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ředitel České televize Dvořák: Bude brát 200 000 Kč

Autor: ČTK, ljš - 
30. září 2011
10:34

Nový ředitel České televize Petr Dvořák si, oproti svému předchůdci Jiřímu Janečkovi, finančně pohorší. Jeho měsíční plat bude podle Hospodářských novin 200 000 Kč, tedy o 25.000 méně, než pobíral Janeček. Pokud ale splní dvanáct bodů, které má ve smlouvě, může dosáhnout na roční dvoumilionový bonus.

V manažerské smlouvě Jiřího Janečka byly původně ukazatele určující přidělení roční odměny pouze čtyři. Dvořákův kontrakt jich čítá o osm víc, ale není zatím jisté, zda se jedná o finální verzi smlouvy, protože tu bude nyní připomínkovat Dvořákův právník. "Nebudu to komentovat do doby uzavření finální verze smlouvy," uvedl Dvořák. To by však mělo být velmi brzy, protože do funkce nastupuje již 1. října.

"Dosud platil spletitý systém čtvrtletních, pololetních a ročních bonusů a kritéria byla nastavena tak, že je musel ředitel vždycky splnit. Marně jsem s tím dva roky bojoval, protože jsem to považoval za nemravné," řekl Hospodářským novinám radní Prokeš.

Z dvanácti ukazatelů, na jejichž základě budou radní Dvořáka jednou ročně hodnotit, bude i nadále nejdůležitější, jak bude Dvořák schopen s rozpočtem hospodařit a také míra sledovanosti.

otais ( 30. září 2011 13:18 )

Bledě modry hnus,komunistí jdou kupředu zpátky ni krok,nestačilo by 100000,plat z našich poplatku.v tej televizi čt je stejně hovno.pojd si sednut ku pokladně za 1oooo kč

rudyptak48 ( 30. září 2011 13:11 )

Dodatek: všimněte si, jak mi cenzoři vyhvězdičkovali slovíčko...p.r.d.e.l.k.u.... to je opravdu moc sprosté slovo, proti tomu, co se na stránkách Blesku objevuje. Někdy až pornografické fotky, které si může prohlédnout i dítě, které neumí číst. Falešný Blesku.

rudyptak48 ( 30. září 2011 13:07 )

Chudák rezavý s přehazovačkoua a přiblblým šklebem. To na něm ČT opravdu ušetřila. Měli by mu to doplatit bývalí soudruzi, když jim tak věřil, že ještě v roce 1989 vstoupil do strany, a je tak čestný, že to při výběrovém řízení zamlčel. Tomuhle se v našem státě říká spravedlivé výběrové řízení. Ještě ani nenasroupil do funkce, a už lže. Co si mám myslet o tom celém video b.o.r.d.e.l.u ČT? Je to podobné, jak jednou po skončení pohádky pro děti řekl herec Zindulka. "Dětičky, polibte mě ***ku, já si jdu do kasičky pro penízky."...a mikrofon byl pořád zapnut. Stejný přístup má ČT k připomínkám koncesionářů.

karel.fodor ( 30. září 2011 11:41 )

Typycky ceska natura zavist

vilaamalka ( 30. září 2011 11:40 )

A ještě se směje jak JELIMÁNEK.

Zobrazit celou diskusi