Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Klárka (10) plakala před domem, matka jí vevnitř umírala

Za těmito okny s muškáty, v opravovaném malém domku v Brně Maloměřicích se odehrála rodinná tragédie. Matka zemřela po píchnutí hmyzem a její desetiletá dcera jí nedokázala při anafylaktickém šoku a alergické reakci pomoci. Smrti maminky přihlížela
Za těmito okny s muškáty, v opravovaném malém domku v Brně Maloměřicích se odehrála rodinná tragédie. Matka zemřela po píchnutí hmyzem a její desetiletá dcera jí nedokázala při anafylaktickém šoku a alergické reakci pomoci. Smrti maminky přihlížela  (Autor: Gabriela Peringerová)
Autor: eis, mivr - 
5. října 2011
14:11

Před domem v Brně místní strážník našel sedět školačku Klárku. Holčička plakala, a tak se jí zeptal, co se děje. Dívka mu řekla, že mamince není dobře. Muž zákona vběhl do domu, kde našel ženu mrtvou. Snažil se o resuscitaci, ale matku už se bohužel zachránit nepodařilo.

"Všichni se tu známe. Nejdříve jsme si mysleli, že ji někdo zabil. V této lokalitě se totiž v poslední době hodně kradlo. Vykradli tu už dost domů. A ona se stala takováhle tragédie," sdělili Blesk.cz sousedé z ulice Hádecká v brněnské části Maloměřice, kde se neštěstí odehrálo.

Strážník před domem našel plačící Klárku, která teď chodí do třetí třídy. Holčička mu řekla, že vevnitř je její maminka, které není dobře. Muž šel ihned do domu. Našel tam ležící ženu. "Nenahmatal jí puls, tak začal okamžitě s masáží srdce a přivolal záchrannou službu, která dorazila během čtyř minut," popsala neštěstí mluvčí strážníků Denisa Kapitančiková.

Ženu se ale bohužel nepodařilo oživit. "Zemřela na následky těžké anafylaktické reakce po bodnutí hmyzem," uvedl mluvčí záchranářů Radek Turin. "Nebyly nalezeny známky toho, že by došlo k násilnému činu," řekla Blesk.cz mluvčí brněnské policie Andrea Straková.

Dívenku mezitím, co se lékaři snažili maminku oživit, uklidňovali sousedé z protějšího domu. "Prý to bylo velice rychlé a těžko ji šlo zachránit. Paní začala zvracet a pak upadla do šoku," popsal tragédii jeden ze sousedů. Otec malé Klárky byl dnes svoji dceru omluvit ve škole. "Asi sem nebude chvíli chodit. Je nám moc líto, co se stalo její mamince," řekly Blesk.cz spolužačky Klárky.

. „Šel ihned do domu, a protože u ležící ženy nenahmatal puls, začal okamžitě s masáží srdce a přivolal záchrannou službu,“ popsala neštěstí mluvčí strážníků Denisa Kapitančiková.

lennne ( 6. října 2011 09:20 )

je mozne, ze ji mobil rodice nekoupili, k cemu by ji byl na male vesnici kde se vsichni znaji....nehazej zodpovednost na 10ti lete dite,....nejspis videla svuj zivotni horor.

xcb34 ( 5. října 2011 22:14 )

tak zaprve cikanka to nebyla a zadruhe clovek muze zit uplne bezproblemovy aktivni zivot a nevedet, ze je alergicky na nektery typ hmyzu. Navic alergie se nemusi nijak projevit a pak najednou bum.

e.44 ( 5. října 2011 20:39 )

Hmyzáci a hmyzačky......, ty matko

mushka ( 5. října 2011 20:27 )

To je hrozný.. Úplně mi je smutno za tu malinkou..

zaza30 ( 5. října 2011 19:31 )

no to je hrůůůza!! jsem měla předevčírem asi pěknou kliku, že jsem měla po třech včelích žihadlech jen otoky.

Zobrazit celou diskusi