Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nemocná Dianka (13) a její matka: Hrozí jim vystěhování na ulici

Ustaraná Lada Borkovcová s nevyléčitelně nemocnou dcerou děkují za pomoc
Ustaraná Lada Borkovcová s nevyléčitelně nemocnou dcerou děkují za pomoc  (Autor: Foto Blesk - Helena Lacinová)
Autor: Helena Lacinová, ljšk - 
8. října 2011
07:30

Na chvíli zmenšili starosti matky nemocné Diany (13) Lady Borkovcové z Chomutova čtenáři Blesku. Na účet jí tři dárci, Slávek Kolář z Prahy, motolský sanitář Bohumil Řežábek a manželé Hákovi, poslali po deseti tisících korun. Další dva pomoc rodině nemocné dívky připravují.

„Byla jsem zoufalá, a proto jsem se obrátila na Blesk. Všem děkuji,“ řekla dojatá žena, kterou překvapila solidarita. Spoustu lidí jí a dceři posílalo i milé vzkazy. Nemají to jednoduché. Na problémy byly doposud samy.

Diana před třemi lety onemocněla Crohnovou chorobou, nemocí žaludku, která jí nedovoluje přijímat jinou potravu než umělou výživu. A právě její cena je pro matku samoživitelku velký problém. Když koupí dceři potřebnou stravu za nejméně 6000 korun měsíčně, z výdělku okolo 11 tisíc korun jí sotva zbývá na nájemné v družstevním bytě. Od státu dostává jen tři tisíce korun za péči o nemocnou dceru. Na víc nedosáhne.

Byť chodí do práce, z tíživé situace se bez pomoci není schopná dostat a stále jí hrozí kvůli dluhu vystěhování z bytu. „Dluh na bytě má. O něco vyšší, než jsem se dočetl v novinách. Až ho uhradí, může si zažádat o prominutí penále a její záležitost budeme řešit,“ řekl Josef Tvrdý, předseda představenstva Stavebního bytového družstva v Chomutově.

diskuzevblesku ( 16. října 2011 10:39 )

LIDI co to tady píšete????? ANI se nedivím kdyby přišla na celý svět tragédie ....potřebujete to jako sůl!!!!! Paní má problém a vy se radujete ??????........ Je mi z Vás smutno hodně msutno...Snad něco přijde brzy a postihne to zrovna Vás , kteří tady melete takové sračky!

diskuzevblesku ( 16. října 2011 10:36 )

Idiotský názor ! ! ! Slečně je 13 let a předtím to bylo určitě jinak a vy jste ANKO žena?? tak tak uvažujte ..zatím tady píšete jak chladnokrevná bába ..asi to tak je co ?

diskuzevblesku ( 16. října 2011 10:34 )

Dobrý denLado.Nos si nedělejte z těch stupidních komentářů tady .To víte někteří se radují z lidského neštěstí a vyloženě z něj žijí Takový PESANGLICKÝ komentuje absolutně vše a všude hází dost vulgární komentáře jak jsem si už všimla . To víte doma takové lidi nikdo nevyslechne tak to hází aspoň tady . Přeji Vám a Vaší holčičce jen štěstí v životě a malá ať se daří lépe . Nezapomeňte , že co nás nezabije tonás posílí a vůbec se nad některými komenty nepozastavujte .... moc Vás zdravím holky

gogo ( 8. října 2011 22:51 )

Nechtěla by jste nám tam někde v dáli vysvětlit jak občané měli této spoušti nedopustit ? Koho jsem měl po podvodu zvaném "sametová revoluce" volit ? Když nebylo koho volit ? Když bylo spousta politických stran ale ve všech jen politici - podvodníci ? Občan měl jen dvě možnosti : Nejít volit nebo volit podvodníky ! Takže obviňovat "všechny" občany je více než krátkozraké..

annael ( 8. října 2011 22:34 )

A ty žiješ kde? Co já vím, nikde ve světě nemá nikdo nic zadarmo. Všude jsou lidé zodpovědni sami za sebe a za své děti. Peníze mají podle snahy a vzdělání. Kdo se nechce vzdělávat nebo rekvalifikovat, může si stěžovat jen sám na sebe, že bere málo.

Zobrazit celou diskusi